Αθλητισμος

Θα γίνει το Μαϊάμι η Γη της Επαγγελίας για τον Στέφανο Τσιτσιπά;

Ο Τσιτσιπάς σερβίρει καλά, έχει τελειοποιήσει μπάκχαντ και επιστροφές και ετοιμάζεται να κάνει αυτό που δεν έκανε στο Ακαπούλκο

Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Miami Open: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε για πρώτη του φορά στα προημιτελικά και με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι ψάχνει έντονα το πρώτο του Masters.

Στην Μελβούρνη πλήρωσε την κούραση από την υπερπροσπάθεια στον προημιτελικό με τον Ναδάλ και την εξαιρετική απόδοση του άχαστου μέχρι τότε Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Στη Μασσαλία έχασε φθηνά από τον Ερμπέρ και στο Ακαπούλκο πλήρωσε την χαλάρωση του μετά το 4-1 του πρώτου σετ κόντρα στον Ζβέρεφ. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο καιρό μετά την εδραίωσή του στο Top 5 της Παγκόσμιας Κατάταξης ψάχνεται για τον πρώτο του μεγάλο τίτλο στο τουρ μετά τις κατακτήσεις τα προηγούμενα χρόνια σε Στοκχόλμη, Μασσαλία, Εστορίλ και Λονδίνο. Στο Μαΐάμι έχει ήδη φτάσει στα προημιτελικά μετά τη νίκη κόντρα στον Σονέγκο και ετοιμάζεται να κάνει αυτό που δεν έκανε στο Μεξικό.



Ήδη πριν καλά ξεκινήσει το Masters του Μαϊάμι, το τουρνουά είχε στιγματιστεί από τις απουσίες των Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ και από μόνο του αυτό θα έδινε επιπλέον κίνητρο στους νεότερους μνηστήρες. Άλλωστε, οι δύο πρώτοι κατέκτησαν 7 από τα τελευταία 10 τουρνουά. 

Ο γρήγορος αποκλεισμός του Νο 3 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τον εντυπωσιακό 21χρονο Φινλανδό Εμίλ Ρουουσουβουόρι και η ήττα της απόλυτης έκπληξης του 2021, Άσλαν Καράτσεβ από τον 20χρονο Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα όμως, έκαναν το Masters του Μαϊάμι ακόμα πιο απρόβλεπτο. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή πορεία του στο Μεξικό, όπου έφτασε άνετα μέχρι τον τελικό, έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει στα ίσια το πρώτο του 1000άρι τουρνουά. Μετά τη νίκη του κόντρα στον Λορέντζο Σονέγκο με 2-0 τα ξημερώματα της Τετάρτης κατοχύρωσε την πρώτη του συμμετοχή σε προημιτελικό του Miami Open. Πιο πριν είχε αποκλείσει ακόμη πιο εύκολα τους Τζουμπούρ και Νισικόρι και στους 8 θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Χουμπέρτ Χουρκάζ, σε μια γνώριμη για αυτόν αναμέτρηση. Με τον Πολωνό, ο Τσιτσιπάς έχει αγωνιστεί άλλες 7 φορές έχοντας ρεκόρ 6-1 και 3 νίκες στα τελευταία τους 3 παιχνίδια. 



Ο έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στις ΗΠΑ. Σερβίρει καλά, έχει τελειοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το μπακχαντ με το ένα χέρι και όπως έδειξε και στο Ακαπούλκο κόντρα στον καλύτερο σέρβερ του τουρ, Τζον Ίσνερ, μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε αντίπαλο σερβίς. 



Στο bracket του Στέφανου Τσιτσιπά στον δρόμο για τον τελικό συναντάμε στο άλλο ζευγάρι τους επίσης πολύ φορμαρισμένους Κόρντα και Ρούμπλεφ, ενώ από την άλλη πλευρά του ταμπλό, έρχεται ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος που αγαπάει να μισεί τον Τσιτσιπά δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τον ισπανό Μπαουτίστα - Αγκούτ, που πάντα είναι δυσκολοκατάβλητος. 

Με τους 3 μεγάλους εκτός και τον κακό του δαίμονα, Ντανιίλ Μεντβέντεφ σε κακή κατάσταση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει την ευκαιρία να εξαργυρώσει τις μεγάλες του εμφανίσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τον πρώτο του πολύ μεγάλο τίτλο. Η βελτίωση του λίγο πριν μπούμε στη χωμάτινη σεζόν είναι σπουδαία και το αξίζει. Τρεις νίκες μακριά λοιπόν!