Ρέπλικα του κυπέλλου του Τσάμπιονς Λιγκ στην Λισαβόνα όπου θα διεξαχθεί ο τελικός Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου
Αθλητισμος

Αφιέρωμα Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν vs Μπάγερν - 10 άρθρα

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου διεκδικούν το πιο παράξενο Champions League στα χρονικά - O τελικός στα χρόνια του κορωνοϊού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ό,τι και να συμβεί απόψε στις 10 στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου θα είναι ιστορικός. Διότι πού ακούστηκε ένα τόσο μεγάλο ματς να διεξάγεται χωρίς κόσμο στις εξέδρες, για πρώτη και ελπίζουμε τελευταία φορά.

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ζωές μας και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω. Αγώνες χωρίς θεατές και κουτσουρεμένες διοργανώσεις. Τόσο το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα ολοκληρώθηκαν φέτος ντάλα καλοκαίρι, μέσα στον Αύγουστο. Μαζεμένα σε μια γεωγραφική περιοχή, με νοκ άουτ παιχνίδια, με μάσκες στον πάγκο, χωρίς τελετουργικά, χωρίς θεατές.

Το αναγκαστικό format που υιοθέτησε η ΟΥΕΦΑ έφερε και εκπλήξεις. Όμως, στον τελικό θα δούμε δύο σπουδαίες ομάδες. Την Παρί Σεν Ζερμέν των Νεϊμάρ, Μπαπέ και την Μπάγερν Μονάχου του Λεβαντόφσκι, του Μίλερ και των πολλών υπερηχητικών πιτσιρικάδων, του Γκνάμπρι, του Ντέιβις, του Γκορέτζκα.

Οι Γάλλοι ζουν με τη χαρά της συμμετοχής, έχουν την κλάση να πάρουν το τρόπαιο, όμως κατεβαίνουν ως αουτσάιντερ. Διότι οι Βαυαροί τρομάζουν κάθε αντίπαλο στον διάβα τους. Έχουν τελειοποιήσει το επιθετικό τους παιχνίδι και αυτό το ξέρουν όλοι καλά. Ειδικά στη Βαρκελώνη… Από την άλλη, για να παίξουν τόσο καλή επίθεση θα πρέπει να θυσιάσουν την άμυνα. Σε κάθε αγώνα η άμυνα της Μπάγερν είναι πολύ ψηλά και ο αντίπαλος βρίσκει ευκαιρίες. Η Μπαρτσελόνα έβαλε δύο γκολ, η Λιόν κανένα, αλλά έφτιαξε 4-5 μεγάλες φάσεις. Άρα και η Παρί θα έχει τον χώρο της και τις δικές της ευκαιρίες. Όπως είναι βέβαιο ότι θα φάει και πολλές φάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η λογική λέει πως θα δούμε μεγάλο ματς σήμερα. Κι ας νικήσει ο καλύτερος…

Κεντρική φωτογραφία: © David Ramos/Getty Images/Ideal Image

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δειτε περισσοτερα