Αθλητισμος

Η Παρί έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής

Για πρώτη φορά θα διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 3-0 επί της Λειψίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Παρί έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής
Ο Νεϊμάρ και ο Τσούπο Μοτίνγκ της Παρί Σεν Ζερμέν © EPA/David Ramos

Μετά από χρόνια προσπαθειών, μετά από πολλά εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τόσα χρόνια η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η ομάδα με τους μεγάλους παίκτες και την… ελαφριά φανέλα, που με κάποιον απίθανο τρόπο έχανε τις προκρίσεις. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι Παριζιάνοι που έχουν ξοδέψει τόσα εκατομμύρια, είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά, μάλιστα, όχι με θρίλερ, αλλά με περίπατο.

Με κορυφαίο τον Ντι Μαρία που πέτυχε ένα γκολ και έβγαλε δύο ασίστ, επικράτησε με 3-0 της Λειψίας, η οποία στο μεγάλο ραντεβού της ιστορίας της, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ο Ντι Μαρία δημιούργησε τα τέρματα των Μαρκίνιος (13’), Μπερνάτ (56’), ενώ σημείωσε το 2-0 στο 42’ έπειτα από τακουνάκι του Νεϊμάρ.

Οι Γάλλοι πάνε για πρώτη φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους και σήμερα στις 10 το βράδυ θα περιμένουν να μάθουν και την αντίπαλο. Είτε την υπερηχητική Μπάγερν είτε τη Λιόν, που τη γνωρίζουν πολύ καλά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ