Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: Ένα σκαλοπάτι τη φορά

Οι «πράσινοι» αναζητούν την επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναθηναϊκός
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με 2-3 κινήσεις ο Παναθηναϊκός θα διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ και βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και το Κύπελλο

Καταπώς φαίνεται τα πολύ δύσκολα έχουν περάσει για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε το 2012 να σβήσει τα χρέη που δημιουργήθηκαν. Δεν τα κατάφερε. Ίσα-ίσα που κατόρθωσε να μεγαλώσει το ποσό, σε ένα επίπεδο των 40+ εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι το 2017 κήρυξε «μνημόνιο», η ομάδα το 2018 είχε ban μεταγραφών και τριετή αποκλεισμό από την Ευρώπη, όμως σήμερα τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Μπορεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να μην έχει εκτοξεύσει το μπάτζετ (είναι γύρω στα 6-7 εκατ. τον χρόνο), όμως δείχνει τη διάθεση να κάνει κάποιες καλές μεταγραφές, το χρέος έχει πέσει στα 10-15 εκατομμύρια περίπου, ενώ η πιθανότητα να έχουν οι «πράσινοι» το δικό τους γήπεδο σε λίγα χρόνια μοιάζει πιο μεγάλη από ποτέ.

Εν όψει της νέας σεζόν, ο Αλαφούζος εμπιστεύτηκε τον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα. Η διετής εποχή Δώνη ολοκληρώθηκε και στη θέση του προπονητή υπάρχει ένας άγνωστος Ισπανός κόουτς, ο Ντάνι Πογιάτος. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για το «τριφύλλι». Η ιστορία μάς έχει δείξει πως ο Αλαφούζος εμπιστεύεται τυφλά κάποιους ανθρώπους που προσλαμβάνει (Νταμπίζας, Αναστασίου, Στραματσόνι κ.λπ. στο παρελθόν) και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα αναμενόμενα.

Όσον αφορά στο ρόστερ, στους τερματοφύλακες παραμένει ο Σωκράτης Διούδης και από πίσω του θα είναι οι πιτσιρικάδες Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, που στα πλέι οφ άφησαν καλές εντυπώσεις.

Για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός ψάχνει τουλάχιστον έναν παίκτη αφού μέσα σε λίγες εβδομάδες έχασε ως ελεύθερους και τους τρεις που είχε γι’ αυτή τη θέση. Θα πάρει έναν μπακ από το εξωτερικό, ενώ σε ρόλο αναπληρωματικού μάλλον θα είναι ο νεαρός Θεοχάρης που –αν και στόπερ− δοκιμάστηκε σε αυτή τη θέση.

Στα αριστερά της οπισθοφυλακής υπάρχουν οι Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης, αλλά θα γίνει και μια μεταγραφή για τον παίκτη που αντικαταστήσει τον Ινσούα.

Στους στόπερ παρέμειναν οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, αποκτήθηκε και ο Ισπανός Βέλεθ από τον Άρη και η παρέα δείχνει πλήρης.

Προχωρώντας στη μεσαία γραμμή, στη θέση του κόφτη συναντάμε τον αρχηγό Δημήτρη Κουρμπέλη, ενώ θα τον πλαισιώσει ο 18χρονος Αλεξανδρόπουλος που έβγαλε μάτια στα πλέι οφ. Σαν «8άρι» λογίζεται ο μπαλαδόρος (αλλά ιδιόρρυθμος) Αγιούμπ, ενώ θα αποκτηθεί και άλλος παίκτης για τη θέση. Εκτός αν ανανεωθεί ο δανεισμός του Ανουάρ.

Στο 4-3-3 του Πογιάτος υπάρχει και δεκάρι. Οι επιλογές του Ισπανού είναι ο επιστρέψας Βιγιαφάνιες και ο Μπουζούκης. Δύο παίκτες με πολύ καλή γνώση της θέσης και με την ευχέρεια να παίξουν και στα πλάγια.

Βέβαια και στα εξτρέμ υπάρχουν αρκετές λύσεις. Έχουν υπογράψει ο Ισπανός Αϊτόρ και ο Πορτογάλος Ξαβιέ, ο Εμμανουηλίδης γύρισε από τον Πανιώνιο και υπάρχει πάντα ο Χατζηγιοβάνης. Στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν και οι Μπεκ, Κολοβός, για τους οποίους θα γίνει προσπάθεια παραχώρησης ή δανεισμού.

Τέλος, για την κορυφή της επίθεσης αποκτήθηκε ο Ισπανός Καρλίτος, ο οποίος στις προπονήσεις είναι εντυπωσιακός. Παράλληλα υπάρχουν συζητήσεις για την πώληση του Μακέντα, με ένα ποσό γύρω στα 700-800 χιλιάρικα, με τον στόχο να έρθει στη θέση του ένας παίκτης ως ελεύθερος. Ο Πογιάτος καλείται να αποφασίσει ποιον εκ των Καμπετσή ή Περέα θα κρατήσει.

Με 2-3 κινήσεις ακόμη, ο Παναθηναϊκός θα διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, αν αναλογιστούμε ότι δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Κι επειδή το πρωτάθλημα δεν είναι ακόμη στο βεληνεκές των «πράσινων», βασικός στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη και βέβαια πάντοτε το Κύπελλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ