Αθλητισμος

Τα δύο άκρα του… ποδοσφαιρικού κορωνοϊού

Η Γερμανία ετοιμάζεται να παίξει μπάλα, ενώ στην Ολλανδία κόπηκε κάθε σκέψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία, Κορωνοϊός
Οι χάρτινοι οπαδοί της Bundesliga © EPA/SASCHA STEINBACH

Κορωνοϊός: Οι περισσότερες Λίγκες είναι σε αναμονή αποφάσεων και εξελίξεων, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως κάποιες βιάζονται και κάποιες όχι και τόσο.

Μπορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να μην συνιστά καμία αθλητική διοργάνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως στην παρούσα φάση φαίνεται πως η κάθε χώρα θα αποφασίσει διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να υπάρχει η θέληση των περισσότερων να γίνουν όλες οι διοργανώσεις, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Οι περισσότερες Λίγκες είναι σε αναμονή αποφάσεων και εξελίξεων, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως κάποιες βιάζονται και κάποιες όχι και τόσο.

Τα δύο άκρα μέχρι στιγμής είναι η Ολλανδία με τη Γερμανία. Στην Ολλανδία το πήραν απόφαση πως το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και έτσι είναι καθαρά στο χέρι της Eredivisie για το ποια ομάδα θα στέψει πρωταθλήτρια και αν θα το κάνει. Άγιαξ και Άλκμααρ είναι ισόβαθμοι στην κορυφή με 56 βαθμούς, αλλά στην ισοβαθμία υπερτερεί ο σύλλογος του Άμστερνταμ. Πάντως, θα ήταν άδικο να δοθεί σε αυτούς ο τίτλους ενώ απέμεναν εννιά αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος.

Ανεξάρτητα με την τελική απόφαση, μπάλα δεν θα παιχτεί στην Ολλανδία. Στον αντίποδα, στη γειτονική Γερμανία ετοιμάζονται να κάνουν… σέντρα. Σήμερα θα διεξαχθεί η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Μπουντεσλίγκα και η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, υποδεικνύει την επανέναρξη στις 9 Μαϊου ή έστω μια εβδομάδα αργότερα!

Οι περισσότερες ομάδες κάνουν προπονήσεις σε μικρά γκρουπ, ένα πρωτόκολλο ασφαλείας 42 σελίδων έχει διανεμηθεί σε όλες τις ομάδες και το μόνο που ανησυχεί τους Γερμανούς, είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και 230 άτομα θα βρίσκονται το ανώτερο μέσα σε ένα γήπεδο. Χωρίς παιδάκια να συνοδεύουν τους παίκτες, με ελάχιστους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και με μερικές δεκάδες σεκιούριτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ