Αθλητισμος

Η ομάδα του Λεμπρόν νίκησε στο καλύτερο All Star Game όλων των εποχών

Επικράτησε με 157-155 της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ένα απρόσμενο ντέρμπι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο/ © EPA/NUCCIO DINUZZO

Ντέρμπι με τα όλα του το All Star Game μεταξύ των ομάδων του Λεμπρόν Τζέιμς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Κρίθηκε στη βολή.

Το καλύτερο All Star Game όλων των εποχών ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Σικάγο, με την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς να νικά αυτήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο με σκορ 157-155. Αυτό που ικανοποίησε τους πάντες ήταν ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι, καμία σχέση με το… τσίρκο χωρίς άμυνες που παρακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά ειδικά όσο το ματς όδευε προς το τέλος. Είδαμε άμυνες, φάουλ, συστήματα, πάθος, σαν ένα κανονικό ματς.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυσε στην πρώτη περίοδο, όπου η ομάδα του Λεμπρόν νίκησε με 53-41, χαρίζοντας έτσι τα πρώτα 100.000 δολάρια στο ίδρυμα Chicago Scholars. Στο δεύτερο 12λεπτο, ο Γιάννης άρχισε να σοβαρεύει, κάνοντας φάουλ και δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο, παρασύροντας τους συμπαίκτες του που πήραν μπρος και νίκησαν με 51-30, κερδίζοντας και αυτοί 100.000 για το ίδρυμα After School Matters.

Μετά το ημίχρονο ξύπνησε ο εγωισμός του Λεμπρόν και έτσι είδαμε ένα ντέρμπι. Μάλιστα, η τρίτη περίοδος έληξε ισόπαλη 41-41, έπειτα από μεγάλες μάχες σώμα με σώμα και πολλή τακτική από τους προπονητές. Έπειτα και από αυτό το 12λεπτο, το γενικό σκορ ήταν 133-124 υπέρ της Team Giannis, άρα το ματς θα έληγε στα 157, αφού απαιτούνταν 24 πόντοι για την ομάδα που προηγείται, όσο και το νούμερο στη φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ τα 10 τελευταία χρόνια του στους Λέικερς.

Χρονόμετρο δεν υπήρχε και μετρούσαν μόνο οι πόντοι και τότε άρχισε το πραγματικό ντέρμπι, εφάμιλλο ενός αγώνα πλέι οφ. Υπήρχαν και διαμαρτυρίες στους διαιτητές, τρία video replays για την αποσαφήνιση φάσεων, ενώ ο έξαλλος Λεμπρόν Τζέιμς κινδύνευσε με τεχνική ποινή, κάτι πρωτοφανές για All Star Game.

Ο αγώνας κρίθηκε με μία βολή του Άντονι Ντέιβις, αλλά ακόμη και εκεί υπήρξε σασπένς. Με το σκορ στο 156-155, ο άσος των Λέικερς κέρδισε δύο βολές. Έχασε την πρώτη παρατείνοντας την αγωνία, αλλά ευστόχησε στη δεύτερη και τελείωσε το ματς, δίνοντας άλλες 300.000 στο ίδρυμα για τα παιδιά του Σικάγο.

Σημασία έχει, πάντως, πως ο κόσμος στο γήπεδο και στις τηλεοράσεις είδε έναν αγώνα που άξιζε τον κόπο, όπου οι καλύτεροι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν ήταν απλά μέρος ενός σόου με καρφώματα και δίχως ανταγωνισμό.

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους με 8 τρίποντα. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ και ίσως να ήταν αυτός ο MVP αν νικούσε η ομάδα του. Αυτό που θα μείνει στη μνήμη, όμως, είναι δύο εκπληκτικές τάπες στον Λεμπρόν, αλλά και δύο άστοχα καρφώματα.

Renault KADJAR. SUV by Renault.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ