Αθλητισμος

9 ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν εκτός γηπέδων

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
axelwitsel.jpg
© EPA/DAVID HECKER

Παράξενοι, αστείοι (αν και οδυνηροί) τραυματισμοί ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο.

H Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε με 2-1 τη Σλάβια Πράγας και πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την απουσία της τελευταίας στιγμής του Άξελ Βίτσελ. Ο διεθνής Βέλγος μέσος τραυματίστηκε την Κυριακή, τη Δευτέρα νοσηλεύτηκε και θα μείνει εκτός γηπέδων για το υπόλοιπο του 2019. Κανείς δεν λέει ακριβώς τι έπαθε, παρά μόνο ότι χτύπησε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και μάλιστα έχοντας μια πτώση με το πρόσωπο στο πάτωμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής τραυματίζεται εκτός γηπέδου ή προπόνησης. Έχουν καταγραφεί κι άλλα τέτοια παράξενα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στον καθένα μας, όμως από την άλλη βγάζουν και γέλιο στις περισσότερες περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα πάντως δεν είναι και τόσο αστεία αν τα πάθεις…

ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΒΑΣΕΛ
Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός, το 2002 είχε μια φουσκάλα στο πόδι του και αντί να την αφήσει στο ιατρικό επιτελείο της Άστον Βίλα, προτίμησε να τη σπάσει μόνος του. Με τρυπάνι! Πάλι καλά που έμεινε εκτός μόνο για 20 μέρες…

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ
Το 2018 ο διάσημος Αργεντινός φορ αποφάσισε να γυρίσει στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς για να κλείσει την καριέρα του. Πριν καν κάνει ντεμπούτο, επισκέφθηκε τον αδερφό του που είναι σε φυλακή του Μπουένος Άιρες. Για άγνωστο λόγο ενεπλάκη σε καυγά με κρατούμενους και αποκόμισε τραυματισμό στο πόδι.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΙΖΑΝΤ
Ο θηριώδης Άγγλος τερματοφύλακας έχασε ουσιαστικά μια ολόκληρη σεζόν με την Τσέλσι. Πριν ξεκινήσει η χρονιά 1993-94, ήταν σπίτι του και κουβαλούσε ένα μπολ με σαλάτα, βάρους δύο κιλών. Το σκεύος του έφυγε από τα χέρια, έπεσε και έσπασε πάνω στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, κόβοντάς του τους μικρούς τένοντες που βρίσκονται εκεί!

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΡΑΪΤ
Κι άλλος γκολκίπερ στη λίστα. Ο Βρετανός ήταν έτσι κι αλλιώς αναπληρωματικός του Σίμαν στην Άρσεναλ, όμως έμεινε εκτός αποστολής για δύο μήνες, όταν έπεσε από το πατάρι του, όπου ανέβηκε για να βγάλει κάποιες βαλίτσες.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΑΤΙ
Ένας από τους πιο σκληρούς των βρετανικών γηπέδων και της Λιντς της δεκαετίας του ’90, κάποια στιγμή ανάρρωνε από ρήξη χιαστών. Στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας, κι αφού είχε ξεκινήσει προπονήσεις, μέσα στο σπίτι η τρίχρονη κόρη του μπερδεύτηκε στα πόδια του, ο Μπάτι έπεσε και αποκόμισε ζημιά στον αχίλλειο που τον έθεσε νοκ άουτ για έναν ακόμα μήνα.

ΕΒΕΡ ΜΠΑΝΕΓΑ
Ο Αργεντινός μέσος το 2012 έπαιζε στη Βαλένθια και μετά από μια προπόνηση πήγαινε σπίτι του. Σταμάτησε κάπου για βενζίνη, αλλά βγαίνοντας από το αυτοκίνητο λησμόνησε να βάλει χειρόφρενο. Το αμάξι κύλισε προς τα πίσω, η ρόδα πήρε το πόδι του και ουσιαστικά του διέλυσε τον αστράγαλο. Χειρουργείο και έξι μήνες εκτός ήταν η λυπητερή…

ΖΕΡΟΜ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ
Όταν πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι ο Γερμανός αμυντικός άργησε να κάνει ντεμπούτο, διότι τραυματίστηκε σε αεροπλάνο, όταν συγκρούστηκε με το… τρόλεϊ που μπαίνουν πάνω τα ποτά! Βέβαια, ο αδερφός του ο Κέβιν Πρινς εμφάνιζε συνεχώς το 2012 μυστηριώδεις τραυματισμούς στον προσαγωγό. Ο γιατρός δεν μπορούσε να βρει την αιτία, ώσπου μαθεύτηκε από τη φίλη του πως έκαναν περίπου δέκα φορές σεξ την εβδομάδα σε διάφορες περίεργες στάσεις!

ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΚΑΝΙΘΑΡΕΣ
Για το φινάλε η πιο γνωστή ιστορία. Τον Μάιο του 2002, ο Ισπανός τερματοφύλακας γλίστρησε βγαίνοντας από το μπάνιο του και το after shave που κρατούσε στα χέρια, όχι μόνο του έπεσε, αλλά του έκοψε και τον αχίλλειο. Μοιραία έχασε το Μουντιάλ εκείνου του καλοκαιριού… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ