Αθλητισμος

Η Εθνική, ο Πιτίνο και το χαμένο Προολυμπιακό

Τι θα συζητήσει και τι θα κάνει στην Αθήνα ο Αμερικανός προπονητής

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rick Pitino Ethniki.jpg
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / INTIME SPORTS

Γιατί επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο; H επίσκεψη του Αμερικανού προπονητή και οι επαφές που αναμένεται να έχει.

Την Πέμπτη φτάνει στην Αθήνα για ολιγοήμερη παραμονή ο Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός προπονητής, που πέρυσι έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού για το δεύτερο μισό της σεζόν, αγάπησε (και αγαπήθηκε) τη χώρα μας και έρχεται για να την ξαναδεί.

Βεβαίως δεν πρόκειται να κάνει μόνο διακοπές, παρότι αυτός είναι ο… επίσημος σκοπός της επίσκεψής του.

Ο 67χρονος αναμένεται να έχει επαφές με την ΕΟΚ, ώστε να συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Δύο είναι οι όροι που είχε εξαρχής θέσει. Ο ένας να συμμετέχει στην αποστολή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο άλλος να διεξαχθεί στην Αθήνα (ΟΑΚΑ) το ένα εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά που δίνουν ισάριθμα εισιτήρια για τους Αγώνες του Τόκιο.

Ο δεύτερος όρος χάθηκε ήδη. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας έληξε, καθώς δεν βρέθηκαν οι απαραίτητοι χορηγοί για να στηθεί μια εβδομαδιαία διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πιτίνο θα κάνει κουβέντα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, μήπως και πειστεί να αναλάβει την ομάδα για τον μήνα Ιούνιο και σε περίπτωση πρόκρισης να συνεχίσει και στους Ολυμπιακούς. Μετά την αποτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο της Κίνας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει την προσπάθεια πρόκρισης στο Τόκιο. Γι’ αυτό και εκτός του Πιτίνο έχουν γίνει επαφές και με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Πιτίνο θα μεταβεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ματς του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια. Είναι δεδομένο πως θα αποθεωθεί από τον κόσμο υπό το… βλέμμα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Φήμες υπάρχουν πολλές εδώ και καιρό. Ότι αν ο Πεδουλάκης δεν τα καταφέρει, θα αντικατασταθεί με τον Πιτίνο, ο οποίος έχει ξεπεράσει εν πολλοίς τα οικογενειακά προβλήματα που τον ήθελαν καθηλωμένο στις ΗΠΑ το καλοκαίρι. Προς το παρόν, οι εμφανίσεις των «πράσινων» είναι… αντιφατικές και ο Έλληνας προπονητής του παραμένει στη θέση του έστω με δυσκολία. Προς το παρόν…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ