Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός βουλιάζει και αλλάζει

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
PanathinaikosPedoulakis.jpg
© ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ / INTIME SPORTS

H επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό μετά την απρόσμενη ήττα από την Άλμπα Βερολίνου

Δεν πέρασαν παρά τέσσερις μέρες μόνο από τον σοκαριστικό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο μπάσκετ από τον Προμηθέα, για να έρθει μια ακόμη απρόσμενη ήττα. Αυτή τη φορά για την Ευρωλίγκα, μέσα στο ΟΑΚΑ, από την Άλμπα Βερολίνου.

Οι Γερμανοί ήρθαν στην Αθήνα με μία νίκη σε επτά ματς, με τρεις βασικούς παίκτες απόντες και νίκησαν με 106-105, έπειτα από δύο παρατάσεις. Για έναν ουδέτερο ήταν το πιο συγκλονιστικό ματς της χρονιάς ως τώρα, για έναν φίλο του «τριφυλλιού» απλά ένας εφιάλτης.

Πολλά λάθη από την ομάδα, κανένας ρυθμός και μια άμυνα… χωνί έφεραν αυτή την ήττα. Πήγε τσάμπα και η τρομερή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος πέτυχε 39 πόντους!

Άπαντες (αλλά κυρίως ο Αργύρης Πεδουλάκης) αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο τεχνικός των «πράσινων» εξαρχής βρισκόταν υπό αμφισβήτηση και μάλλον δικαιολογημένα. Πέρα από τη μηδενική πρόοδο της ομάδας σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, την Πέμπτη το βράδυ ο 55χρονος κόουτς το… τερμάτισε, αφού ξέχασε να κάνει αλλαγές! Ο Παπαπέτρου αγωνίστηκε για 48 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα συνεχόμενα (!), ενώ Καλάθης, Ουάιλι και Τόμας πάνω από 40.

Αυτό ήταν και ένα μήνυμα –μέσω της διοίκησης προφανώς- για το ποιοι παίκτες δεν υπολογίζονται.

Τις πρώτες ώρες μετά το ματς, δεν υπήρξε κάποια επίσημη απόφαση, όμως είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αλλαγές άμεσα. Κανείς δεν ποντάρει ούτε ένα ευρώ ότι ο Πεδουλάκης θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αρκετές αλλαγές και στο ρόστερ.

Για να συμβούν αυτά βέβαια, πρέπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και για να αποζημιώσει αυτούς που θα φύγουν, αλλά και για να πληρώσει τους αντικαταστάτες τους. Προς το παρόν, πληρώνει την τραγική επιλογή του να προσλάβει για τρίτη φορά τον Πεδουλάκη.

Panathinaikos OPAP Athens - ALBA Berlin Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 8

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ