Αθλητισμος

Όλη η αλήθεια για το κανάλι του ΠΑΟΚ

Συμφέρει η όχι η μετάδοση των αγώνων από την τηλεόραση μιας ομάδας;

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2190568.jpg
©ΙΝΤΙΜΕ Sports / ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελικά τι συμβαίνει με το PAOK TV; Θα πληρώνουν οι υποστηρικτές της ομάδας για να βλέπουν ματς;

Απ' όσο λένε μέσα στην ομάδα, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για το PAOK TV και το pay per view με το οποίο θα δείξουν και το ματς της Πέμπτης με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa. Η ανταπόκριση του κόσμου μπορεί να μην έφτασε τον στόχο των 60 χιλιάδων συνδρομητών που είχαν βάλει αρχικά στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, αλλά οι 45 χιλιάδες που -σύμφωνα με τη ανακοίνωση- το χρησιμοποίησαν δημιουργεί αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον. 

Παράλληλα, αρχίζουν να εξετάζουν το πείραμα σοβαρά και στον Ολυμπιακό. Κι εκεί υπάρχει η υποδομή από το Οne του Μαρινάκη (όπως γίνεται τώρα με το Open του Σαββίδη) ώστε να στήνεται μια αξιοπρεπής παραγωγή, κι εκεί υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μεταδίδουν τα παιχνίδια με όση «αντικειμενικότητα» επιτρέπει η οπαδική προσέγγιση, κι εκεί ο σαφώς περισσότερος κόσμος που θα δείχνει διάθεση να πληρώνει και να παρακολουθεί

Μόνο που ένα μια τέτοια προοπτική δεν γίνεται να είναι τόσο ρόδινη, όσο φαίνεται. Μια και μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, αν ο μέσος όρος των οπαδών που θα παρακολουθεί, καθίσει σε ένα νούμερο γύρω στις 30 χιλιάδες για κάθε ματς, η ΠΑΕ θα βάζει στο ταμείο της τα μισά απ όσα θα έπαιρνε αν είχε πουλήσει τα δικαιώματα σε κάποιο κανάλι. Δεν μιλάω για τα υπερβολικά 7,5 εκατομμύρια ευρώ που είχε... εξασφαλίσει από την ΕΡΤ, αλλά για τα 4,5 που έδωσε η Nova και τα απέρριψε επειδή του φάνηκαν λίγα. Έπειτα, ολοένα και περισσότεροι θα ανακαλύπτουν τρόπο να βλέπουν τσάμπα το κάθε ματς μέσω livestream, ή θα δίνουν σε φίλους και παρέες τον κωδικό τους για να παρακολουθούν κι αυτοί.

Απ όποια πλευρά κι αν το δούμε, τα 5-5,5 εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι περισσότερα και πιο "εύκολα" - κερδοφόρα απ οποιοδήποτε pay per view που προϋποθέτει μεγάλο κόστος παραγωγής και κίνδυνο να μη βγει σε ένα ματς καλή η εικόνα. Έπειτα, άλλο να πληρώνει ο οπαδός 25 ευρώ το μήνα στη Nova για να έχει όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο πιάτο του κι άλλο 10 ή 15 για να βλέπει μόνο τα εντός του ΠΑΟΚ.

Η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι όλο αυτό μπορεί να σηματοδοτεί, κατά κάποιο τρόπο, το μέλλον αλλά δεν έχει παρόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως μέσο πίεσης για ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο από τη μεριά της ΠΑΕ: έχουμε τόσες χιλιάδες κόσμο πρόθυμο να πληρώνει, πήραμε τόσες διαφημίσεις, πουλάμε και αυτά τα στιγμιότυπα για κάθε παιχνίδι, άρα σας συμφέρει να επενδύσετε πάνω μας με περισσότερα απ όσα μας δίνετε. 
Αυτή θα είναι πιθανότατα και η κατάληξη της ιστορίας. Αλλωστε, πουθενά στην Ευρώπη, πλην της Μπενφίκα, η συγκεκριμένη φόρμουλα δεν έχει βρει ανταπόκριση.
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ