Αθλητισμος

Η ΕΡΤ προχωρά σε σπατάλη που σοκάρει

Το τελευταίο στίγμα και το τελευταίο ψέμα της κυβέρνησης που αγοράζει πανάκριβα ένα προϊόν για το οποίο δεν ενδιαφέρεται ούτε το Open του Σαββίδη

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2001641_1_1.jpg
© INTIME SPORTS

Η κυβέρνηση φεύγει με ένα ακόμη στίγμα στο κούτελό της. Και μόνο ο τρόπος που μεθοδεύτηκε για να υπογράψει η διοίκηση της ΕΡΤ με τον ΠΑΟΚ, την AEK και τον ΟΦΗ συμβόλαια που φτάνουν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, επειδή ο Τσίπρας είχε προφανώς υποσχεθεί τα λεφτά στον Σαββίδη, προσωπικά με ξεπερνάει. Είναι αντίθετος με την οπτική από την οποία βλέπω (και νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε οι περισσότεροι...) τα δημόσια πράγματα.

Ακόμη χειρότερο το γεγονός, ότι την απόφαση να ταΐσει το διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς την παραμικρή εγγύηση, την πήρε μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με παρόντα τον πρωθυπουργό και τις υπογραφές Τσακαλώτου - Παππά λίγες ώρες πριν τις εκλογές! Δεν βρέθηκε έστω ένας από εκείνους που είχαν κάνει σημαία τους το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» να πει «συνένοχο στον φόνο δεν θα μ’ έχετε» και να διαφωνήσει. Καμιά διαφορά από τους προηγούμενους... 

Δεν θα είχα αντίρρηση να αγοράσει η Δημόσια Τηλεόραση τα δικαιώματα του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας, όποιος κι αν ήταν. Το ίδιο και για την ΑΕΚ, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Με τον τρόπο αυτό ανεβάζει το πρεστίζ της, κερδίζει σε τηλεθέαση, ενώ βάζει σε κάθε σπίτι μερικές από τις καλύτερες ομάδες. Θα συμφωνούσα, λοιπόν, απόλυτα, αν το ποσό που θα ξοδευτεί ήταν στο πλαίσιο των τιμών που υπάρχουν στην αγορά. Αν υπήρχε ένα έστω ιδιωτικό κανάλι (ακόμη και το Open του Ιβάν) να προσφέρει 500 χιλιάδες ευρώ λιγότερα στον καθένα. Όμως, τα 50+ εκατομμύρια για τρία χρόνια σε τρεις ΠΑΕ τέτοια εποχή, αποτελούν, κατά την ταπεινή μου άποψη, ληστεία στην καμπούρα του Έλληνα που θα αναγκαστεί να πληρώσει ένα προϊόν σε σχεδόν διπλάσια τιμή, προσπαθώντας μάλιστα να δεσμεύσει και την επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ που θα εγκατασταθεί σε λίγες μέρες.

Βέβαια, αν θέλετε πρόβλεψη, τίποτα απ’ όλα αυτά, πιθανότατα, δεν θα γίνει, από την ώρα μάλιστα που υπάρχουν και οι δύο καταγγελίες του Ολυμπιακού στον Άρειο Πάγο για το θέμα. Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης μάλλον δεν θα τολμήσει από Δευτέρα να υπογράψει το παραμικρό χωρίς την έγκριση της νέας κυβέρνησης. Το πιο λογικό θα είναι να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν σήμερα, με τον ΠΑΟΚ χωρίς συμβόλαιο, να ζητάει πάλι καταφύγιο στη Nova με κάπου 4-4,5 εκατομμύρια. Εντυπωσιάζει όμως η ευκολία με την οποία «το μισό» υπουργικό συμβούλιο, δυο μέρες πριν τις εκλογές, έδωσε μια ακόμη υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα σε τρεις ομάδες.

Από μόνα τους να νούμερα σοκάρουν. Η μετάδοση των αγώνων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΟΦΗ και των υπόλοιπων «άστεγων» με τις τιμές που έχουν συμφωνηθεί, μαζί και με τα ματς της Super League 2 εκτοξεύουν για την επόμενη τριετία το συνολικό ποσό στα 300 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το κόστος παραγωγής και μετάδοσης των αγώνων. Και η μόνη «τρελή» που τρέχει να το αναλάβει είναι μια εταιρία του Δημοσίου έχοντας για δεκαετίες τώρα εκπαιδευτεί να πετάει λεφτά από τα παράθυρα και να καταγράφει ζημιές πάνω στις ζημιές. Φτάνει και μόνο να σκεφτούμε ότι τα διαφημιστικά έσοδα της ΕΡΤ από τις ποδοσφαιρικές της δραστηριότητες δεν ξεπέρασαν πέρυσι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για να καταλάβουμε.

Έπειτα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε περίπτωση που υλοποιηθούν όλες αυτές οι δεσμεύσεις, θα έχουν μετά δικαίωμα να ζητήσουν 8 εκατομμύρια ο Παναθηναϊκός, 10 ο Ολυμπιακός και πάει λέγοντας! Με τέτοια ποσά θα μπορούσαμε να βλέπουμε Champions League, Europa League, Euro, Mundial και Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί!

Ντροπή και σε όσους χειροκροτούν τέτοιες συμφωνίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ