Αθλητισμος

Η ΑΕΚ πρέπει να προσέξει τον… παλαβό!

Ο ιδιόρρυθμος Ντάνκο Λάζοβιτς είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος της Βίντι

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19806551.jpg
© EPA / Boglarka Bodnar

Μετά τη χθεσινή ισοπαλία-κατόρθωμα του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία, σήμερα στις 10 το βράδυ είναι η ώρα της ΑΕΚ. Θα δώσει το πρώτο ματς απέναντι στην ουγγρική Βίντι, που είναι γνωστή σε όλους ως Βιντεότον. Απλά φέτος ο χορηγός Mol έδωσε το όνομά του στον σύλλογο, ζητώντας να κοπεί το Βιντεότον σε κάτι πιο εύηχο.

Όλοι οι οιωνοί είναι με την ΑΕΚ. Η αντίπαλος είναι πιο άπειρη και σαφώς κατώτερη από τη Σέλτικ. Το ματς δεν θα γίνει στην έδρα της Βίντι, αλλά στη Βουδαπέστη λόγω έργων και σίγουρα η ατμόσφαιρα δεν θα είναι «καυτή». Επίσης από το ρόστερ οι περισσότεροι γνωρίζουν με το ζόρι δύο παίκτες: Τον Μάρκο Στσέποβιτς, που προ πενταετίας πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό και τον Ντάνκο Λάζοβιτς.

Αυτός είναι και ο πιο επικίνδυνος, εντός κι εκτός εισαγωγικών. Στα 35 του έχει ξαναβρεί τη φόρμα του στην Ουγγαρία, σκοράροντας διψήφιο αριθμό τερμάτων στις δύο του σεζόν εκεί.

Έκανε ντεμπούτο με την Παρτιζάν Βελιγραδίου σε ηλικία 16 ετών και ως το 2014 ήταν στέλεχος της εθνικής Σερβίας. Έχει παίξει σε Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Ζενίτ –μεταξύ άλλων- όμως όλοι λένε ότι θα μπορούσε και ψηλότερα. Μόνο που ο ίδιος δεν το… θέλησε.

Είναι κομματάκι προβληματικός χαρακτήρας και έχει μια σειρά από περιστατικά που έχει πρωταγωνιστήσει. Το 2008, σε ντέρμπι της Αϊντχόφεν κόντρα στον Άγιαξ, αντί να πανηγυρίσει το γκολ που δημιούργησε με ασίστ, πήγε στον πάγκο και κάτι είπε στον προπονητή Χουμπ Στέφενς. Επειδή τα είπε στα σέρβικα, ο Ολλανδός κόουτς δεν κατάλαβε και δεν έδωσε σημασία, ώσπου ενημερώθηκε αργότερα ότι ο παίκτης του, του έβρισε τη μητέρα! Το ίδιο περίπου έκανε και το 2005 στη Φίτεσε, όταν ως αστέρι και πρώτος σκόρερ της ομάδας, έγινε αλλαγή σε ένα παιχνίδι.

Παρότι είναι πολύ σκληρό αγόρι, κάτι που το μαρτυρούν οι 9 κόκκινες στην καριέρα (συνήθως για κάποια αγκωνιά εκτός φάσης ή «δολοφονική» κλωτσιά), ο ίδιος δείχνει μια… ευπάθεια στα μαρκαρίσματα. Κοινώς πέφτει κάτω με το παραμικρό, σε σημείο να τον αποδοκιμάζουν και οι οπαδοί της δικής του ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό το περσινό στιγμιότυπο, που έκανε τον γύρο του κόσμου. Μιλάμε για… νούμερο! 

Winona Ryder and Keanu Reeves Reveal Their 'Healthy Crushes' on Each Other (Exclusive)

Μόνο στην Αγία Πετρούπολη αναγνωρίστηκε η τρέλα του από τους οπαδούς, που τον κάλεσαν μάλιστα και στο πέταλο των οργανωμένων σε ένα παιχνίδι για τον τιμήσουν.

Данко Лазович на фанатском вираже

Ίσως να τον συμπάθησαν, επειδή μια φορά έγινε κι αυτός θύμα δίχως να φταίει. Έπειτα από ένα νικηφόρο παιχνίδι, πήγε στους φίλους της ομάδας του, για να πετάξει τη φανέλα του. Άγνωστο γιατί, ένας αστυνομικός πήγε να τον σταματήσει και έκανε με ένα τέιζερ, αφήνοντάς του σημάδι στο σώμα!

MUST SEE

Φυσικά, δεν έχουν λείψει πολλά ακόμη περιστατικά, να πλακώνεται με αντιπάλους μέσα στον αγώνα, με συμπαίκτες στην προπόνηση κλπ.

Γι’ αυτό δεν πήγε ποτέ στην Άρσεναλ που τον ήθελε, γι’ αυτό απορρίφθηκε και από τουλάχιστον τρεις ελληνικές ομάδες. Είχε προταθεί σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά η περίπτωσή του προχώρησε, ενώ στις αρχές της προεδρίας Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, υπήρξε μια επαφή, αλλά και οι Θεσσαλονικείς έκαναν πίσω.

Πάντως, τη δουλειά του σκοραρίσματος την ξέρει καλά. Με 200 επίσημα γκολ στην καριέρα του και με τα δύο εξ αυτών απέναντι στη σημερινή του αντίπαλο. Ήταν το 2010, όταν έπαιζε στη Ζενίτ και με αντίπαλο την ΑΕΚ, οδήγησε στη νίκη με 4-2.

ζζενιτ αεκ 4-2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ