- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η επιμονή στον Μάρκους Μπεργκ
Ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσει και πάλι βασικός, παρότι δεν σκοράρει με… τίποτα
Για τον Μάρκους Μπεργκ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Από το 2013 ως το 2017 έζησε και έπαιξε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σημείωσε 95 γκολ, με αποτέλεσμα να λατρευτεί από τους φίλους του «τριφυλλιού» και παράλληλα να κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων των υπόλοιπων ομάδων.
Στην προσπάθειά του να ξεπουλήσει πέρυσι η «πράσινη» ΠΑΕ έδωσε τον παίκτη στην Αλ Αϊν, στην οποία εισπράττει 3.000.000 ευρώ ετησίως και συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς.
Αν κι έφυγε από την Ευρώπη, ο Μπεργκ δεν έχασε τη θέση του στην εθνική Σουηδίας, η οποία έχει περάσει με τεράστια επιτυχία στη μετα-Ζλάταν εποχή.
Μπορεί πια να μην διαθέτει κάποιο αστέρι, αλλά η ομαδικότητα και το πάθος όσων αγωνίζονται, έχουν καταστήσει την εθνική Σουηδίας, μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.
Θεωρητικά, ο Μπεργκ ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα, βάζοντας οκτώ γκολ στα προκριματικά. Στο Μουντιάλ και σε τέσσερα ματς, οι Σκανδιναβοί έχουν βρει δίχτυα σε όλα, έξι συνολικά φορές.
Ο Μπεργκ, όμως, παραμένει… άσφαιρος. Για την ακρίβεια είναι ο πιο άστοχος παίκτης του τουρνουά, αφού μετρά 0/13 σουτ για γκολ. Σε κάθε αναμέτρηση δημιουργεί ευκαιρίες, βρίσκεται μέσα στις φάσεις, όμως δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.
Παρά τη δυστοκία του, ο 32χρονος φορ δεν θα χάσει τη θέση του ούτε στον σημερινό προημιτελικό με την Αγγλία (17.00). «Είναι γεννημένος μαχητής και φυσικά ένας σκόρερ που δεν ξεχνά την τέχνη του» είπε πρόσφατα ο προπονητής της ομάδας, Γιάνε Άντερσον.
Ο Μπεργκ μπορεί να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά βοηθά πολύ το σύνολο. Μαρκάρει και τρέχει πολύ, ψηλά στο γήπεδο, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του και δεν διστάζει να πάει σε κάθε είδους μονομαχία. Αν και κλασικός σέντερ φορ, έχει υποπέσει σε 14 φάουλ, ενώ έχει κερδίσει 10, δείγμα ότι παλεύει κάθε λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xάλασε το σερί συνεχόμενων νικών
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.