- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρούσα στις 16 καλύτερες ομάδες του Mundial Κ-20 της Τουρκίας - και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου της- θα είναι η εθνική μας ομάδα, μετά την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Παραγουάη.
Πάντως η ομάδα του Κώστα Τσάνα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, αφού κατάφερε να προηγηθεί από το 68' με κεφαλιά του Διαμαντάκου, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι οι Παραγουανοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 24' λόγω της αποβολής του Γκόμεζ (για φράγμα στον Διαμαντάκο), κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με τον Μοντενέγκρο στο 73'.
Η πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και αν οι παίκτες ήταν περισσότερο προσεκτικοί και τυχεροί θα είχαν πάρει τους βαθμούς της νίκης. Η Παραγουάη, έπαιξε κατά βάση με αντεπιθέσεις, ίσως και γιατί από το 24' αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι έλληνες διεθνείς είχαν τον έλεγχο του ματς και σε δύο περιπτώσεις ο Μπουχαλάκης εξαπέλυσε δυνατά σουτ που όμως απέκρουσε με υπερένταση ο γκολκίπερ Μορέλ της Παραγουάης. Στο 45' ο Σταφυλίδης είχε δοκάρι και στο 67' έγινε το 1-0 για την εθνική Ελλάδας: τότε, ο Σταφυλίδης χτύπησε φάουλ, ο Μορέλ δεν έκανε την καλύτερη δυνατή έξοδο και ο Διαμαντάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακόμη κι έτσι όμως η εθνική μας ευνοήθηκε από την κλήρωση που έγινε αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης (αφού ισοβαθμούσε με τους Παραγουανούς σε όλα τα κριτήρια), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου.
Στους «16», η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη και ώρα 18:00 στο Γκαζιαντέπ είτε την Κορέα (3η στον 2ο όμιλο) είτε μια εκ των ομάδων που θα καταλάβουν την τρίτη θέση στον ομίλους 5 και 6. Στο 5ο όμιλο συμμετέχουν Ιράκ, Χιλή, Αγγλία, Αίγυπτος και στον 6ο όμιλο Ουζμπεκιστάν, Κροατία, Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία.
Η βαθμολογία του ομίλου: Ελλάδα 5, Παραγουάη 5, Μεξικό 3, Μάλι 2.
Ελλάδα: Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος(35' Μπουγαϊδης), Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης(73' Πέλκας), Κολοβός, Διαμαντάκος, Λυκογιάννης(60' Γιαννιώτας).
Παραγουάη: Μορέλ, Μαρέκο, Γκόμες, Παρέδες, Ραμίρες, Σανάμπρια(58' Χιμένεθ), Γκονζάλες(46' Μοντενέγκρο), Ντα Μότα, Ρόχας, Μπαλμπουένα, Βέρα.
Περισσότερα για τη νεανική ομάδα και το ιδιαίτερο κράμα παικτών της, στο άρθρο του Μιχάλη Λεάνη
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε ο θρύλος του ΝΒΑ
Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής
Πρωταγωνιστής σε μία ακόμα απίστευτη ιστορία ο Βραζιλιάνος
Η γκάφα της νέας ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο μάνατζερ του
Ο απολογισμός του Γάλλου super star σε μια ανάρτηση
Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές του που σοκαρίστηκαν από την αλλαγή
Ξέσπασμα του Χαβιέρ Τέμπας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγει»
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.