Αθλητισμος

Πρώτη και καλύτερη η εθνική Κ-20

Προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44379-93080.JPG

Παρούσα στις 16 καλύτερες ομάδες του Mundial Κ-20 της Τουρκίας - και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου της- θα είναι η εθνική μας ομάδα, μετά την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Παραγουάη.

Πάντως η ομάδα του Κώστα Τσάνα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, αφού κατάφερε να προηγηθεί από το 68' με κεφαλιά του Διαμαντάκου, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι οι Παραγουανοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 24' λόγω της αποβολής του Γκόμεζ (για φράγμα στον Διαμαντάκο), κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με τον Μοντενέγκρο στο 73'.

Η πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και αν οι παίκτες ήταν περισσότερο προσεκτικοί και τυχεροί θα είχαν πάρει τους βαθμούς της νίκης. Η Παραγουάη, έπαιξε κατά βάση με αντεπιθέσεις, ίσως και γιατί από το 24' αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι έλληνες διεθνείς είχαν τον έλεγχο του ματς και σε δύο περιπτώσεις ο Μπουχαλάκης εξαπέλυσε δυνατά σουτ που όμως απέκρουσε με υπερένταση ο γκολκίπερ Μορέλ της Παραγουάης. Στο 45' ο Σταφυλίδης είχε δοκάρι και στο 67' έγινε το 1-0 για την εθνική Ελλάδας: τότε, ο Σταφυλίδης χτύπησε φάουλ, ο Μορέλ δεν έκανε την καλύτερη δυνατή έξοδο και ο Διαμαντάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακόμη κι έτσι όμως η εθνική μας ευνοήθηκε από την κλήρωση που έγινε αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης (αφού ισοβαθμούσε με τους Παραγουανούς σε όλα τα κριτήρια), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Στους «16», η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη και ώρα 18:00 στο Γκαζιαντέπ είτε την Κορέα (3η στον 2ο όμιλο) είτε μια εκ των ομάδων που θα καταλάβουν την τρίτη θέση στον ομίλους 5 και 6. Στο 5ο όμιλο συμμετέχουν Ιράκ, Χιλή, Αγγλία, Αίγυπτος και στον 6ο όμιλο Ουζμπεκιστάν, Κροατία, Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία.

Η βαθμολογία του ομίλου: Ελλάδα 5, Παραγουάη 5, Μεξικό 3, Μάλι 2.

Ελλάδα: Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος(35' Μπουγαϊδης), Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης(73' Πέλκας), Κολοβός, Διαμαντάκος, Λυκογιάννης(60' Γιαννιώτας).

Παραγουάη: Μορέλ, Μαρέκο, Γκόμες, Παρέδες, Ραμίρες, Σανάμπρια(58' Χιμένεθ), Γκονζάλες(46' Μοντενέγκρο), Ντα Μότα, Ρόχας, Μπαλμπουένα, Βέρα.

Περισσότερα για τη νεανική ομάδα και το ιδιαίτερο κράμα παικτών της, στο άρθρο του Μιχάλη Λεάνη

Δ.Κ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ