Αθλητισμος

Τι έκαναν οι Έλληνες του ΝΒΑ, στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος (video)

Ο σταθερός, οι ανεβασμένοι και η απογοήτευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tyler-dorsey.jpg
EPA/ERIK S. LESSER

Φτάνοντας στα μισά της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, ασφαλώς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο Έλληνας που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του. Όμως, τον τελευταίο καιρό ανεβασμένος δείχνει ο Κώστας Κουφός, ενώ χρόνο συμμετοχής παίρνει δειλά-δειλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αναλυτικά ο έλεγχος προόδου των δικών μας παιδιών:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Με 28,5 πόντους και 9,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έχει θέσει υποψηφιότητα ακόμη και για MVP της regular season. Ο σταρ των Μπακς είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, 12ος στα ριμπάουντ, 20ός στα κοψίματα, 21ος στα κλεψίματα, ενώ σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 55%. Μια ομάδα μόνος του…

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ: Έχοντας παίξει σε 41 ματς με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο διεθνής σέντερ έχει 5,7 πόντους και 5,9 ριμπάουντ σε 18,5 λεπτά ανά αγώνα. Τη συγκεκριμένη εποχή δείχνει σε φόρμα, αφού στο ματς με τους Λέικερς είχε 15 ριμπάουντ, ενώ δυο μέρες μετά κόντρα στους Κλίπερς πέτυχε 14 πόντους και κατέβασε άλλα τόσα ριμπάουντ. Τίμιος ρολίστας, που θα βρίσκει συχνά συμβόλαιο σε ομάδες δεύτερης ταχύτητας.

ΤΑΪΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ: Ο ομογενής γκαρντ έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια των Ατλάντα Χοκς, παίζοντας κατά μέσο όρο 7,2 λεπτά. Έχει 2,8 πόντους και ποσοστό 40% στα τρίποντα. Στο πρόσφατο ματς με τους Μπρούκλιν Νετς, ευστόχησε τρεις φορές έξω από τα 7.25. Σιγά-σιγά αποκτά χρόνο συμμετοχής, που θα μεγαλώσει όσο η σεζόν προχωρά και οι Χοκς δεν έχουν βλέψεις για πλέι οφ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Μόλις σε εννιά ματς των Κινγκς έχει παίξει ο νεαρός σέντερ, με αριθμούς πολύ μικρότερους σε σχέση με πέρυσι. Έχει 7,8 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, με 2,7 πόντους και 2,4 ριμπάουντ. Δεν είναι δεδομένο ότι θα διατηρήσει τη θέση του και τη νέα χρονιά και ίσως σκεφτεί την επιστροφή στην Ευρώπη. Πάντως, έχει συμβόλαιο πάνω από 2.000.000 δολάρια τον χρόνο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ