Αθλητισμος

Κινδυνεύει με υποβιβασμό εξαιτίας του «Δεν ξεχνώ, Πάντα τιμώ»

Μηδενίστηκε ομάδα της Θράκης επειδή κατέβηκε να παίξει με μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375965-775982.jpg

Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου που έχει έδρα της ένα χωριό της Θράκης κινδυνεύει με υποβιβασμό αφού οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές της επιμένουν να φορούν φανέλα με τον σύνθημα «Δεν ξεχνώ, Πάντα τιμώ» που αναφέρεται στην γενοκτονία των Ποντίων. 

Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης, σε εφαρμογή της απόφασης της ΕΠΟ να μην υπάρχουν στα γήπεδα μηνύματα με πολιτικό ή θρησκευτικό περιεχόμενο, δεν ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Ποντίων και η ομάδα εκτός από τον μηδενισμό έφαγε και πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, φράσεις όπως «Δεν ξεχνώ, Πάντα τιμώ», «Ο Πόντος Ζει» και «353.000 - Μνήμη» είναι αντίθετες με το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA:  «Η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».

Παρόλα αυτά η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου αποφάσισε να αγωνιστεί με την ίδια φανέλα και στην πρεμιέρα του τοπικού πρωταθλήματος κόντρα στην Ένωση Ασωμάτων. Επειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να ξεκινήσει το ματς, αρκεί η επίμαχη φράση να καλυφθεί με... τσιρότα, όπως και έγινε.

Ο αγώνας με τον Πανθρακικό που ακολούθησε, πάντως, δεν άρχισε ποτέ. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων αρνήθηκαν να βγάλουν τις φανέλες, στις οποίες είχαν και πάλι καλύψει τις επίμαχες φράσεις, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μηδενίστηκε και τώρα διατρέχει τον κίνδυνο να αποκλειστεί από το τοπικό πρωτάθλημα της Θράκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ