Αθλητισμος

Το φιάσκο με τον Μποκανί έχει «πατέρα»

Πλήρης απογοήτευση για όσους πίστευαν σε καλύτερο ανταγωνισμό τη σεζόν που έρχεται

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359851-745549.jpg

Όταν ο Μποκανί αποδεικνύεται «σαπάκι» και κόβεται χωρίς δεύτερη συζήτηση από τους γιατρούς του Ολυμπιακού, καταλαβαίνει κανείς ποια μπορεί να είναι η επόμενη εναλλακτική επιλογή που προορίζεται για τη θέση του «κορυφαίου επιθετικού» της ομάδας.

Η εξέλιξη της υπόθεσης επιβεβαιώνει απλώς τα στάνταρ γύρω από τα οποία κινείται ο Μαρινάκης στις φετινές μεταγραφές. Περισσότερο από φανερό πλέον είναι ότι κυριαρχεί η λογική του... «πρώτος στο χωριό», χωρίς να ενδιαφέρει ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή διάκριση όπως θα την ήθελαν οι σοβαροί οπαδοί.

Το σκεπτικό με το οποίο έγινε η αναζήτηση των νέων ποδοσφαιριστών φάνηκε από την ώρα που «ανακοινώθηκε» ο Μποκανί. Όλοι ήξεραν ότι οι τραυματισμοί του τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα του επέτρεπαν να βοηθήσει ουσιαστικά σε επίπεδο Champions League − ακόμη και στις προκριματικές φάσεις. Άρα ο σκοπός ήταν να παίξει μόνο στο έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Η περίπτωσή του δεν έδειχνε για παραπάνω, κάτι που ήταν εύκολο να το υποθέσουμε ακόμη και όταν δεν είχε ακόμη αποκαλυφθεί το μέγεθος του ιατρικού προβλήματος που κουβάλησε στην Ελλάδα. 

Και φυσικά, οι άνθρωποι που ανέλαβαν να βρουν ποδοσφαιριστές ψάχνουν με βάση το οικονομικό πλάνο που τους έχει δώσει ο πρόεδρος της ομάδας. «Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις»!

Το χειρότερο είναι ότι και οι άλλοι μεγάλοι δεν στοχεύουν σε καλύτερους παίκτες. Θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν τον Ολυμπιακό με τα ίδια περίπου «όπλα». Πλήρης απογοήτευση για όσους πίστευαν σε καλύτερο ανταγωνισμό τη σεζόν που έρχεται...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ