Αθλητισμος

Τελικός κι ο... Θεός βοηθός (video)

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται απόψε για το Κύπελλο Ελλάδος στον Βόλο  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352960-732029.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Έπειτα από τις παλινωδίες των τελευταίων ημερών, απόψε στις 20.30 το Πανθεσσαλικό θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Αθήνας θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι Θεσσαλονικείς αναζητούν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2003. 

Περισσότεροι από 15.000 οπαδοί των δύο ομάδων θα βρεθούν στο γήπεδο, το οποίο παρουσιάζει ακόμη ατέλειες και έργα θα γίνονται ως την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά. 

Αφού θα λυθεί -υποτίθεται- το ζήτημα με τα αριθμημένα εισιτήρια, αυτό που ανησυχεί την αστυνομία είναι ο αχανής περιβάλλον χώρος του γηπέδου, όπου μπορεί κάλλιστα να υπάρξει συνάντηση των αντιπάλων οπαδών. 

Η σημερινή είναι η τέταρτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο "Δικέφαλοι" σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τις προηγούμενες τρεις νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ. 

Το 1939, επικράτησε με 2-1 στη Λεωφόρο, το 1978 με 2-0 στο Καραϊσκάκη και το 1983 πάλι με 2-0, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. 

Εκείνος ήταν ο παρθενικός τελικός που διεξήχθη στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, που τότε ήταν ολοκαίνουργιο. Πάντως, την επόμενη μέρα στις εφημερίδες, πρώτο θέμα ήταν τα επεισόδια που είχαν γίνει, με πολλούς τραυματίες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ