Αθλητισμος

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ώρα... υπό το μηδέν

Τρέχουν και δεν φτάνουν για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα του τελικού

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352593-731288.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προεξαρχούσης της Αγγλίας, σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή. Στην Ελλάδα είναι καρναβάλι, με την κακή έννοια του όρου. 

Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και υπάρχουν στον αέρα δεκάδες ζητήματα που απειλούν τη διεξαγωγή του ματς.

Χθες, η Περιφέρεια της Μαγνησίας απέστειλε έγγραφο προς τη διεύθυνση τεχνικών έργων, όπου απαιτεί να γίνουν 15 έργα πάσης φύσεως στο Πανθεσσαλικό, αλλιώς δεν θα δώσει άδεια λειτουργίας του σταδίου. 

Τα ζητούμενα είναι είτε απλά... μερεμέτια είτε πιο σύνθετα πράγματα, όπως η τοποθέτηση καμερών, το σύστημα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και άλλα πολλά. 

Το deadline είναι για σήμερα (!) και σε οποιαδήποτε άλλη προηγμένη χώρα του κόσμου, το ματς δεν θα μπορούσε να γίνει. Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια και ο τελικός θα διεξαχθεί κανονικά. 

Η αλήθεια είναι ότι όλη την εβδομάδα γίνονται εργασίες στο Βόλο και πως πολλά απ' αυτά που ζητά η Περιφέρεια έχουν δρομολογηθεί και επισκευαστεί. Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος, βέβαια, ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Καλά, για σήμερα δεν το συζητάμε, το αποκλείουμε.

Όμως, μέχρι το Σάββατο το πρωί, ίσως να έχουν καλυφθεί τα περισσότερα «κενά». Την τελευταία στιγμή, όπως πάντα, και φυσικά στο... τσάτρα πάτρα. 

Ένα άλλο ζήτημα πρωτοφανές, είναι η διάθεση των εισιτηρίων. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης σχηματίστηκαν ουρές στο ΟΑΚΑ για να πάρουν οι φίλοι της ΑΕΚ τα εισιτήριά τους. Οκτώ χιλιάδες δικαιούται η «Ένωση» και κάθε κάτοχος διαρκείας θα πάρει από ένα μέχρι εξαντλήσεως των... αποθεμάτων. 

Τα προβλήματα είναι τα εξής: Κανείς δεν ενημέρωσε πόσα εισιτήρια θα δοθούν στον κόσμο. Κανείς δεν ξέρει την τιμή τους και όλοι θα τη μάθουν στο... ταμείο και το μόνο σίγουρο είναι πως όλα αυτά δεν είναι αριθμημένα! Δηλαδή, ο καθένας μπορεί να κάτσει (στην εξέδρα που αναλογεί στην ομάδα του) όπου θέλει.  Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον ΠΑΟΚ... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ