Αθλητισμος

Η επιστροφή του Σισέ στη «Μπανανία»

Μια δίκη με... τσολιάδες, απειλές και τραμπουκισμούς

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342236-711449.jpg
Valerio Pennicino/Getty Images for Sportel Monaco

Ξεκίνησε σήμερα αλλά διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου για τις 27 Μαρτίου, η δίκη Τζιμπρίλ Σισέ - Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής έχει μηνύσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στο προ εξαετίας ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη».  

Ο Σισέ κατέθετε επί δύο ώρες τονίζοντας πως ο Μαρινάκης του έθιξε τον ανδρισμό και ότι τώρα είναι πια αργά για να του ζητηθεί συγγνώμη, όπως πρότεινε ο συνήγορος του επιχειρηματία, Θέμης Σοφός. Ο Μαρινάκης φέρεται να είπε στον σέντερ φορ του ΠΑΟ πως «σε γαμ...» ενώ έκανε και αναφορά στη φούστα με την οποία έκανε εκείνη την εποχή δημόσια εμφάνιση ο ποδοσφαιριστής. «Καταρχάς δεν ήταν φούστα αλλά κιλτ» είπε χθες ο Σισέ και πρόσθεσε: «Ο κ. Μαρινάκης γελοιοποίησε εμένα και τον ανδρισμό μου. Εχω δει άντρες να φοράνε φούστες όπως οι τσολιάδες». 

Στην πολύωρη διαδικασία υπήρξαν εκατέρωθεν απειλές νέες μηνύσεις, ενώ ο Σοφός κατήγγειλε για ψευδορκία τον αντιπρόεδρο των "πράσινων", Βασίλη Κωνσταντίνου, ο οποίος έξω από την αίθουσα δέχτηκε επίθεση από αγνώστους. 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τον προπηλακισμό του α' αντιπροέδρου μας, Βασίλη Κωνσταντίνου από τον υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Κ. Καραπαπά και την απόπειρα βιαιοπραγίας από εύσωμους συνοδούς των ανθρώπων της ομάδας του Πειραιά κατά την έξοδο από τα γραφεία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά μαρτυρά το ήθος και το ύφος της ομάδας του Πειραιά, όπως πλειστάκις έχει αποδείξει και στο παρελθόν».

Ο Καραπαπάς απάντησε διαψεύδοντας τα πάντα και προανήγγειλε - κι αυτός- νέες αγωγές. Το χειρότερο στην υπόθεση είναι πως ακόμη κι αν αληθεύουν όλα τα παραπάνω, τίποτα πια δεν μας κάνει εντύπωση. 

Η συνέχιση της διαδικασίας σε έναν μήνα αναμένεται «καυτή» ενώ έχει ενδιαφέρον να φανεί τι θα κάνουν οι διαιτητές του αγώνα που είχαν ευνοήσει καταφανέστατα τον Ολυμπιακό. Αν και ήταν όλοι μάρτυρες, ουδείς εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας πάσης φύσεως κωλύματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ