Αθλητισμος

Το «μπαμ» με τον Μπέντο

Ένα μείγμα που μπορεί να εκραγεί από βδομάδα σε βδομάδα

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332020-688082.jpg

Να δείτε πως όπου νάναι θα σκάσει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό! Αυτή την στιγμή υπάρχει στα αποδυτήρια ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να εκραγεί από βδομάδα σε βδομάδα.

Γιατί; Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

1. Η γενική εικόνα είναι κακή. Με εξαίρεση τις δύο τριάρες απέναντι στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, δεν κατάφερε να πείσει ότι διαθέτει ρόστερ ικανό να βγάλει την χρονιά αφήνοντας ικανοποιημένους τους οπαδούς. Οι αποτυχίες είναι συχνές, ενώ οι νίκες συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από γκρίνια και διαμαρτυρίες μεγάλου κομματιού της εξέδρας. Εκείνο που καταλαβαίνει εύκολα ο μέσος οπαδός είναι ότι η ομάδα θα έβλεπε μπροστά της βουνά, αν δεν είχαν το χάλι τους ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ή αν δεν ξεκινούσε από το -3 ο ΠΑΟΚ.

2. Οι μισοάδεις κερκίδες δείχνουν την απογοήτευση του κόσμου. Το Καραϊσκάκη γέμισε φέτος μόνο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε κανένα άλλο παιχνίδι. Ακόμη κι εκείνοι που έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας δεν νιώθουν την ανάγκη να τρέξουν στο γήπεδο όπως παλιότερα. Ενα ακόμη πρωτάθλημα που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το έχουν εξασφαλίσει από Νοέμβριο μήνα "ό,τι και να γίνει", έπαψε να λέει πολλά πράγματα στους περισσότερους.

3.Το τρίτο όμως και σημαντικότερο έχει να κάνει με τον προπονητή. Ο Μπέντο από την πρώτη στιγμή που κάθισε στον πάγκο έδειξε να μην διαθέτει το ειδικό βάρος για να σηκώσει τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν.

Κυρίως απέτυχε μέχρι στιγμής θεαματικά στην διαχείριση των παικτών. Θυμόμαστε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό του Φορτούνη μετά τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς και την κατακραυγή που προκάλεσε, με αποκορύφωμα όσα τραγελαφικά έγιναν στο 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ. Τότε ο Φορτούνης την γλίτωσε. Ηρθε όμως η σειρά άλλων...

Σήμερα δεν είναι μόνο ο Τσόρι Ντομίνγκες που οι οπαδοί φωνάζουν το όνομά του κάθε τρεις και λίγο "απαιτώντας" να παίζει βασικός. Το πρόβλημα έχει να κάνει συνολικότερα με τα αποδυτήρια. Εκεί υπάρχουν όχι ένας ή δύο, αλλά έξι φανερά δυσαρεστημένοι ποδοσφαιριστές: Τσόρι, Μάριν, Μανιάτης, Σιόβας, Ρομαό, Ντε Λα Μπέγια. Ο κόουτς επειδή δεν βρίσκει τρόπο να τους αξιοποιήσει, καταφεύγει στο ακόμα χειρότερο: τους αφήνει στην απ έξω ξεκαθαρίζοντάς τους σε κάθε ευκαιρία ότι δεν τους υπολογίζει. Το αποτέλεσμα είναι να έχει διαλύσει την όποια ψυχολογία τους και να τους κάνει να αισθάνονται άχρηστοι ακόμη και σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να παίξουν έστω σαν τσόντες.

Μιλάμε για παίκτες που κοστίζουν συνολικά κάπου 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μαζί με την εφορία. Μάλιστα ο Μάριν κρατάει στα χέρια του κλειστό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και ο Ρομαό ως τον Ιούνιο του 2018.

Ο πυρήνας του προβλήματος βρίσκεται στην συνολική συμπεριφορά. Ο Μπέντο δίνει την εντύπωση ενός άδικου κόουτς ακόμη και στα μάτια εκείνων που παίζουν. Κι αν το +7 από Ολυμπιακό - ΑΕΚ και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa βόλευε ως τώρα την ΠΑΕ να βγάζει προς τα έξω μια ειδυλλιακή εικόνα με ένα προπονητή ο οποίος "τόλμησε να σπάσει αυγά", "δεν καταλαβαίνει τίποτα", "έχει επιβάλλει το νόμο του", "δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του" και άλλα τέτοια ηρωικά, ήρθαν οι απανωτές ισοπαλίες με την Γιούγκ Μπόις και κυρίως  με την Κέρκυρα να διαλύσουν την ψεύτικη βιτρίνα και να αναδείξουν το πρόβλημα.

Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, πολύ εύκολα η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου αν έρθει ένα ακόμη τέτοιο αποτέλεσμα. Και τότε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ