- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πατέρας και γιος φτάνουν μαζί στο τέρμα (video)
Μια από τις κορυφαίες στιγμές της ολυμπιακής ιστορίας
Είναι 1992, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Ο αθλητής Derek Redmond διαγωνίζεται στους ημιτελικούς για τα 400 μέτρα έχοντας ελπίδες για μετάλλιο. Την ακριβώς προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει το χρυσό στους παγκόσμιους αγώνες Στίβου στο αγώνισμα 4x400 σημειώνοντας μαζί με τους Βρετανούς συναθλητές του Roger Black, John Regis και Kriss Akabusi το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην μέχρι τότε ιστορία.
Παρόλο που στην Βαρκελώνη είναι σε καλή φόρμα, το σώμα του είναι ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς: τέσσερα χρόνια πριν, στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το ’88, είχε αποσυρθεί από το στίβο την ώρα της κούρσας λόγω τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα. Μέχρι τη Βαρκελώνη, έχει χειρουργηθεί ήδη 8 φορές.
Στους προημιτελικούς της Βαρκελώνης σημειώνει τον καλύτερο χρόνο, όταν έρχεται η ώρα του ημιτελικού όμως, μετά τα πρώτα 150 μέτρα υφίσταται ρήξη οπίσθιου μηριαίου και γονατίζει από τον πόνο.
Η συνέχεια στο βίντεο...
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Radmont θεωρήθηκε ότι δεν ολοκλήρωσε το γύρο, αφού τερμάτισε υποβασταζόμενος από τον πατέρα του. 2 χρόνια αργότερα του ανακοινώθηκε ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον στίβο εξαιτίας των τραυματισμών, οπότε συνέχισε ως αθλητής του μπάσκετ.
Η ιστορία του όμως έγινε σύμβολο και χρησιμοποιήθηκε τόσο από την Διεθνή Ολυμπιακη Επιτροπή σε inspitational videos (Δεν μπορείς να μετρήσεις το κουράγιο) αλλά και σε διαφημίσεις.
Ο ίδιος σήμερα δίνει διαλέξεις που έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν τους νέους να μην τα παρατάνε.
Ο πατέρας του, Jim, ήταν ένας από τους δρομείς που έτρεξαν με την Ολυμπιακή Φλόγα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση
Ο διεθνής Έλληνας μέσος έδειξε τον ουρανό και έβαλε τα κλάματα, καθώς αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή
Οι απειλές προς την Πάνα Ούντβαρντι περιλαμβάνουν φωτογραφίες όπλων και προσωπικά στοιχεία της οικογένειάς της.
Το post της «γαλανόλευκης»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όταν ευθυγραμμίστηκε ο χρόνος και η φάση έμεινε στην ιστορία ως «τα 9άρια του Αντωνιάδη»
Πρώτη η ΑΕΚ στο +2 από τους «ερυθρόλευκους» και «Δικέφαλο του Βορρά»
Ο Δικέφαλος άντεξε στην πίεση των ερυθρόλευκων και έφυγε αλώβητος από το Καραϊσκάκης
Στον τελικό κοντραρίστηκε με αυτήν της Γαλατά
Το «Τριφύλλι» άφησε στην πέμπτη θέση την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου
Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων
Ο Ολυμπιακός πιέστηκε μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα
Μια ξεχωριστή στιγμή εκτυλίχθηκε στο ΣΕΦ πριν από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για τη 20η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Περισσότεροι από 30.000 δρομείς πήραν το νούμερο τους από την ERGO Half Marathon Expo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.