- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζεται το σήριαλ του Nord Stream 1: Η Gazprom λέει ότι δεν παρέλαβε την τουρμπίνα
Τα «ρίχνει» στην Siemens Energy
Διευθυντικό στέλεχος της ρωσικής Gazprom δήλωσε σήμερα πως η εταιρία εξακολουθεί να περιμένει την επιστροφή μιας τουρμπίνας της Siemens Energy για τον αγωγό αερίου Nord Stream 1, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στη γερμανική εταιρία.
Η Siemens Energy δήλωσε πως επαφίεται στην Gazprom να παράσχει τα απαραίτητα τελωνειακά έγγραφα για την επιστροφή της τουρμπίνας που είχε σταλεί για συντήρηση στον Καναδά.
Η Ρωσία έχει επικαλεστεί προβλήματα με τις τουρμπίνες ως την αιτία για τη μείωση της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1, μόλις στο 20% της χωρητικότητάς του από σήμερα.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μάρκελοφ δήλωσε στο δίκτυο Rossiya 24: «Υπολογίζαμε ότι θα παραλαμβάναμε μια επισκευασμένη μηχανή από τη Siemens (Energy) τον Μάιο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε αυτή τη μηχανή».
Η Siemens Energy επανέλαβε πως η μεταφορά της τουρμπίνας που είχε σταλεί για συντήρηση μπορεί να αρχίσει αμέσως.
Από το πρωί σήμερα πάντως, ο Nord Stream μεταφέρει 1,28 εκατ. κυβικά μέτρα ανά ώρα, δηλαδή περί το 20% της μέγιστης δυναμικότητάς του, ανακοίνωσε η Gascade που διαχειρίζεται το δίκτυο στο γερμανικό έδαφος.
Παράλληλα, ο ιταλικός όμιλος Eni ενημερώθηκε από την Gazprom ότι η ροή του φυσικού αερίου θα περιορισθεί στα 27 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σήμερα, έναντι 34 εκατομμυρίων τις τελευταίες ημέρες.
Πριν από την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ο Nord Stream μετέφερε 73 GWh ανά ώρα, τροφοδοτώντας την -πολύ υψηλής εξάρτησης από την Μόσχα- Γερμανία, αλλά επίσης και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω της σύνδεσης που περνά κάτω από την Βαλτική Θάλασσα.
Η ροή μειώθηκε στο 40% σε σχέση με την συνήθη ποσότητα στα μέσα του Ιουνίου πριν την πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας επί 10ήμερο για «ετήσια συντήρηση» από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου. Εκτοτε, η ροή άρχισε εκ νέου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η Βεσέλκα Αρνταούντοβα έχει ύψος 1,78 μ., βάρος 60 κιλά, κόκκινα μαλλιά και καστανά μάτια
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Ο Αμανουλλάχ Αχμαντζάι έχει ύψος 1.65 μ., έχει βάρος περίπου 55 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή κριτική του Ολλανδού θρύλου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από τις ιρανές αθλήτριες
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.