Πολιτικη & Οικονομια

Goldman Sachs: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος ύφεσης

Tι λέει για τον πληθωρισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Goldman Sachs: Προετοιμαστείτε για ύφεση λέει ο Lloyd Blankfein
Goldman Sachs © ΕPA Pool

Ο senior chairman της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, προειδοποιεί για επερχόμενη ύφεση λέγοντας πως είναι «πολύ, πολύ υψηλός ο κίνδυνος».

Επιχειρήσεις και καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια αμερικανική ύφεση, προειδοποιεί ο senior chairman της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, λέγοντας πως είναι «πολύ, πολύ υψηλός ο κίνδυνος». 

«Εάν διοικούσα μια μεγάλη εταιρεία, θα προετοιμαζόμουν πολύ για αυτό», είπε ο Blankfein στο CBS. «Εάν ήμουν καταναλωτής, θα προετοιμαζόμουν για αυτό», πρόσθεσε. 

Ο Βlankfein τόνισε ότι η ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη, λέγοντας ότι η Federal Reserve έχει «πολύ ισχυρά εργαλεία» για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και «ανταποκρίνεται καλά». 

Ο ισχυρός άνδρας του τραπεζικού κολοσσού προέβλεψε επίσης ότι μέρος του πληθωρισμού θα «εξαφανιστεί» μόλις οι εφοδιαστικές αλυσίδες αποκατασταθούν και τα lockdowns του κορωνοϊού στην Κίνα χαλαρώσουν.'

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα «περιλαλμβάνει κάποιο πόνο», αλλά πρόσθεσε ότι ένα πολύ χειρότερο αποτέλεσμα θα ήταν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές. 

Ο Μπλανκφάιν είπε στο CBS ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του Πάουελ και είπε ότι ορισμένες από τις πληθωριστικές επιπτώσεις που υφίσταται τώρα η οικονομία δεν θα φύγουν γρήγορα. «Συνολικά για μεμονωμένα άτομα, και σίγουρα για άτομα στο χαμηλότερο τεταρτημόριο της οικονομικής πίτας, θα είναι αρκετά δύσκολο και καταπιεστικό» είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ