Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων

Κοστίζει ακριβά η εξαγορά του Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Ο πιο χρεωμένος CEO της Αμερικής, εάν προχωρήσει η συμφωνία με το Twitter
Tesla © EPA/RITCHIE B. TONGO

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αυτή την εβδομάδα, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

Συγκεκριμένα, ο CEO της Tesla πούλησε 4,4 εκατ. μετοχές στις 26 και στις 27 Απριλίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανότατα θα πρέπει να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τα 21 δισ. δολάρια του τιμήματος για τα οποία έχει δώσει προσωπική εγγύηση της εξαγοράς του Twitter.

Λίγο αφότου έγιναν οι σχετικές γνωστοποιήσεις προς τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές, ο Maσκ έγραψε στο Twitter ότι δεν σχεδιάζει άλλες πωλήσεις μετοχών της Tesla. 

Με βάση στοιχεία της εταιρείας ερευνών Audit Analytics, ο Μασκ έχει μετοχές της Tesla αξίας άνω των 90 δισ. δολαρίων δεσμευμένες σε δάνεια. Το συνολικό ποσό καθιστά τον Μασκ τον πιο χρεωμένο σε μετοχές CEO μεταξύ των ανώτατων στελεχών και διευθυντών επιχειρήσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον δεύτερο στη σειρά, τον Λάρι Έλισον, πρόεδρο της Oracle με ένα χρέος ύψους 24 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ISS Corporate Solutsions. 

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η εξαγορά του Twitter έχει κοστίσει ακριβά για την Tesla, με τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020 στις 26 Απριλίου. Τις επόμενες δύο συνεδριάσεις εμφάνισε μικρές μεταβολές και χθες έκλεισε στα 877,51 δολάρια. 

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την τρέχουσα περιουσία του να εκτιμάται στα 250 δισ. δολάρια. Έχει επίσης μερίδιο άνω του 40% στην εταιρεία πυραύλων SpaceX, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 100 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ