Πολιτικη & Οικονομια

Engineering & Sales Marketing: Δωρεάν Webinars δίνουν απαντήσεις

Μια πρωτοβουλία της Randstad Hellas για όλους εκείνους που αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ranstand.jpg

Randstad Hellas: Οι ευκαιρίες στην Ελληνική αγορά εργασίας, τι και πως αναζητούν υποψηφίους οι εταιρείες;

Το περιβάλλον στην αγορά εργασίας έχει αλλάξει εντελώς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι νέοι εργαζόμενοι να μην γνωρίζουν το πώς πρέπει να κατευθυνθούν αναζητώντας μια νέα δουλειά. Στην Ελλάδα το brain drain συνεχίζεται από τα χρόνια της κρίσης μέχρι και σήμερα, την ίδια ώρα που η πανδημία έχει σαρώσει όλες τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις στην εργασία. Όσον αφορά τα οικονομικά πάλι ο κλάδος ήταν πάντοτε πιο «δύσκολος». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους μηχανικούς, οι οποίοι ακόμα και πριν την κρίση, είδαν τα «καλύτερα μυαλά» τους να φεύγουν για το εξωτερικό. Και κάπως έτσι, η προσφορά εργασίας δε βρίσκει πάντα την ανάλογη ανταπόκριση και ερωτήματα όπως «τι υποψηφίους αναζητούν τελικά οι Έλληνες εργοδότες» και «ποιες είναι οι πραγματικά καλές επαγγελματικές ευκαιρίες» συναντώνται όλο και πιο συχνά. Η σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων της Randstad που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στοχεύει να απαντήσει ακριβώς σε αυτά τα ερωτήματα, δίνοντας λύσεις σε όσους αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η Randstad δημιουργεί ψηφιακά το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και σε προσκαλεί να συμμετέχεις. Αν εργάζεσαι στον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ, της Λογιστικής και των Οικονομικών καθώς και των Logistics και της Βιομηχανίας, και σκέφτεσαι το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα, τότε κλείσε μια θέση.

Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεσαι είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς και τις νέες απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι να κλείσει κάποιος το επόμενο job deal, το 70% του χρόνου το αφιερώνει στη δικτύωση και μόνο ένα 10% αφορά στην πραγματοποίηση της αίτησης. Η εύρεση μιας θέσης εργασίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, καλά και γρήγορα αντανακλαστικά, μεθοδική προετοιμασία και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο για το προφίλ της θέσης, όσο και της υποψήφιας εταιρείας. Στην Randstad υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 460 θέσεις την τρέχουσα περίοδο και εάν είσαι υποψήφιος μπορείς επωφεληθείς από την ευελιξία και την προσέγγιση των στελεχών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πόσο απαιτητική μπορεί να είναι η διαδικασία της αναζήτησης εργασίας (job hunting) αλλά και το ταίριασμα των προσδοκιών σου με του υποψήφιου εργοδότη.

Spotlight: Ευκαιρίες και Δυνατές Εκκινήσεις για τον κλάδο των Μηχανικών
Αυξανόμενη είναι όμως και η τάση στις ειδικότητες των πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, αρχιτεκτόνων καθώς και μηχανολόγων μηχανικών σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad, με τους κλάδους της Ενέργειας, τον Κατασκευαστικό, την Εφοδιαστική αλυσίδα, τη Βαριά Βιομηχανία και τη Ναυτιλία να απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζήτησης. Ιδιαίτερα για τους πρώτους τρεις, διαπιστώνεται μεγάλη προσφορά καθώς υλοποιούνται επενδυτικά πλάνα σε ΑΠΕ, ο κατασκευαστικός κλάδος ανακάμπτει με μεγάλα έργα στο προσκήνιο, ενώ με ταχύς ρυθμούς εκσυγχρονίζεται και η εφοδιαστική αλυσίδα.

engineering_careers_1200_x_628.jpg

Και σε αυτή την περίπτωση το «ταξίδι» της αναζήτησης έχει τους δικούς του κανόνες και όρους. Οι υποψήφιοι εργοδότες αναζητούν συγκεκριμένες δεξιότητες (skills), με κύριο την οργανωσιακή τεχνογνωσία και βρίσκονται στο παιχνίδι της αναζήτησης με ποικίλα μέσα. Στο webinar εδώ θα αποκτήσεις την εικόνα που προκύπτει από περισσότερες από 60 ενεργές υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας στις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες των παραπάνω κλάδων. Θα μάθεις τι ακριβώς ψάχνουν, τι προσφέρουν και με ποιο τρόπο θα καταφέρεις να γεφυρώσεις ένα πιθανό χάσμα με τον μελλοντικό εργοδότη σου με την υποστήριξη των συμβούλων της Randstad. Θα ενημερωθείς για τις πιο ελκυστικές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή - spoiler alert: director of engineering, construction/site/project manager και logistics manager ! - ενώ θα ακούσεις τα do’s and dont’s για την επικαιροποίηση του βιογραφικού σου που θα βοηθήσει να γεφυρώσεις ακόμη περισσότερο την απόσταση ώστε να βρεθείς πιο κοντά στη θέση που επιθυμείς.

Spotlight: Trendsetters Marketers & Salespersons
Δυνατή άνοδο σημειώνει και η προσφορά στις θέσεις εργασίας στον τομέα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, όπως και των Πωλήσεων, δυο τομείς, που σύμφωνα με την τελευταία έρευνα HR Trends της Randstad, βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις αναφορικά με την πρόθεση των HR Τμημάτων να προσλάβουν νέο προσωπικό. Ο βασικός λόγος που δικαιολογεί αυτή την πρόσθεση είναι φυσικά η επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης πολλών εταιρειών στην αγορά, η οποία μεταφράστηκε σε ένα άνοιγμα θέσεων που κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό +178% και 77% αντίστοιχα. Στο δωρεάν webinar θα ανακαλύψεις τις 5 πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας στον τομέα του Marketing και των Πωλήσεων, θα ενημερωθείς για τα τρέχοντα μισθολογικά δεδομένα και τις μη οικονομικές παροχές των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών και θα μάθεις ποιες τάσεις επικρατούν στην αγορά.

sales_marketing_1200_x_628.jpg

Σαφώς, κάθε ταξίδι σταδιοδρομίας είναι μοναδικό, όπως είναι και ο καθένας από εμάς μας. Σκοπός του «Randstad Intelligence Series for Candidates» είναι να σου δείξει ότι εκεί έξω, υπάρχουν πράγματι διάφορες διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης που ίσως να σε ενδιαφέρουν. Εκτός από αυτό όμως, οι έμπειροι σύμβουλοι (recruiters) της Randstad θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεται να πληροί το βιογραφικό σου σήμερα, θα σε καθοδηγήσουν στις πιο σύγχρονες διαδικασίες προσλήψεων και θα σε εξοικειώσουν με στρατηγικές προετοιμασίας και συνέντευξης. Αν περνάει η ιδέα από το μυαλό σου ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για σένα να εξετάσεις μια επόμενη επαγγελματική επιλογή, τότε σίγουρα η παρακολούθηση αυτών των webinars θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια θα μπορούσε να είναι η θέση σου αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά εργασίας.

Τι να περιμένεις από τη συμμετοχή σου στο webinar που σε ενδιαφέρει; Τέσσερα βασικά πράγματα: θα ακούσεις τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που υπάρχουν, θα δεις τις ανάγκες των υποψήφιων εργοδοτών σε επίπεδο επιθυμητών δεξιοτήτων (skills), θα πάρεις χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή και αποδοτική παρουσίαση του βιογραφικού σου και φυσικά θα καταλάβεις με ποιους τρόπους μπορεί η Randstad να σε υποστηρίξει άμεσα ή μακροπρόθεσμα για να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική σου ανάπτυξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ