Πολιτικη & Οικονομια

BP: Ζητούνται χιλιάδες οδηγοί βυτιοφόρων για παραδόσεις

Σχεδιάζει να «εξορθολογήσει» τις παραδόσεις καυσίμων στα πρατήρια καυσίμων

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πετρέλαιο
Πετρέλαιο © ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η BP προειδοποίησε την βρετανική κυβέρνηση ότι τα αποθέματά της «μειώνονται ραγδαία» και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πραγματικά, πολύ δύσκολες».

Η έλλειψη οδηγών χτύπησε τον κολοσσό πετρελαίου BP με τις παραδόσεις βενζίνης και ντίζελ στο Ηνωμένο Βασίλειο να μειώνονται για να διασφαλιστεί ότι δεν εξαντλούνται τα αποθέματα. Η BP σχεδιάζει να εξορθολογήσει τις παραδόσεις καυσίμων στα πρατήρια καυσίμων καθώς αντιμετωπίζει έλλειψη οδηγών φορτηγών HGV.

Σε  συνάντηση, που διοργανώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη σύμφωνα με το BBC, η επικεφαλής Λιανικής της εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο , Χάνα Χόφερ, είπε ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να κατανοήσει το «επείγον της κατάστασης», την οποία περιέγραψε ως «πολύ κακή».

Ήδη η BP είχε ανακοινώσει πως ότι κλείνει δεκάδες από τα 1.200 πρατήρια καυσίμων της λόγω αδυναμίας μεταφοράς αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ.

Ο υπουργός μικρών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Paul Scully δήλωσε στο ITV ότι «ανησυχούμε για την BP και άλλους τομείς όπου ακούμε για τέτοιες πιέσεις», αλλά ότι «θέλουμε επίσης να δούμε τι μπορεί να κάνει o τομέας για τον εαυτό του».

Από την πλευρά τους, μέλη του κλάδου των οδηγών βυτιοφόρων κάνουν λόγο για έλλειψη 100.000 εργαζομένων.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ