- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πάλεψε για τη ζωή της η Αμερικανή βιολόγος που βρέθηκε νεκρή στον Πλατανιά Χανίων. Αγώνας δρόμου για να συλληφθεί ο δολοφόνος
Η Suzanne Eaton αντιστάθηκε και πάλεψε με σθένος να γλιτώσει από τα χέρια του δολοφόνου της, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών να την «καθήλωσε» με κάποιες μαχαιριές.
Αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε στο Cretalive ότι υπήρξε πάλη. Μόνο με το μαχαίρι φέρεται ότι μπορούσε να την «εξουδετερώσει» ο δράστης. Ωστόσο αποτελεί μέγα μυστήριο το πού έγινε αυτή η συμπλοκή, πώς την προσέγγισε ο δράστης και πού την μετέφερε αρχικώς για να ολοκληρώσει το κτηνώδες έργο του, προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο.
Στην παρούσα φάση τα δεδομένα και τα αντικειμενικά ευρήματα που έχουν οι αρμόδιες Αρχές στην διάθεση τους είναι πολύ συγκεκριμένα. Μία γυναίκα βγαίνει από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στις 2 το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου για περπάτημα. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και την προηγούμενη ημέρα. Οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται εξωτερικά των εγκαταστάσεων δεν την «πιάνουν» οπότε δεν γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση ακριβώς κινήθηκε. Δεν ξέρουν καν αν η Sue παρέκκλινε της πορείας της και μπήκε κάποια στιγμή μέσα στους αγρούς για να παρατηρήσει κάτι.
Ως προς τα ευρήματα έχουν τον τόπο που εντοπίστηκε η σορός (ο οποίος ερευνήθηκε εξονυχιστικά), δεν έχουν τον τόπο του εγκλήματος. Επιπλέον και σημαντικό έχουν στην διάθεση τους το πόρισμα των ιατροδικαστών, αναμένουν τις πρώτες απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να έχουν στα χέρια τους τις πρώτες απτές αποδείξεις. Έμπειροι αξιωματικοί μιλούν για ένα εξαιρετικά δύσκολο έγκλημα δεδομένου ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος ως προς την καταγγελία της εξαφάνισης, η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, όμως παρ’ όλα αυτά πιστεύουν ότι η υπόθεση θα βρει τον δρόμο προς την εξιχνίαση της.
«Είναι πολλά τα άλυτα μυστήρια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολλές οι υποθέσεις εργασίας» σχολίασε αστυνομική πηγή. Ειδικοί προσπαθούν να συνθέσουν καρέ-καρέ το προφίλ του δολοφόνου και βάσει αυτού να αναζητήσουν υπόπτους από την ευρύτερη περιοχή αφού είναι εδραία η πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που άρπαξε, θανάτωσε και ξεφορτώθηκε το πτώμα της Sue στην δαιδαλώδη σπηλιά είναι καλός γνώστης της περιοχής. Δεν αποκλείουν πάντως να υπήρξε και δεύτερος δράστης, όμως και αυτό είναι υπόθεση εργασίας.
Εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια οι Αρχές εξακολουθούν να συνεχίζουν τις προσαγωγές είτε ντόπιων είτε αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή και απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.
Για την ΕΛΑΣ έχει κομβική σημασία η δημιουργία μίας «τράπεζας» δειγμάτων γενετικού υλικού για την διαδικασία σύγκρισης και ταυτοποίησης. «Ό,τι κινείται στην περιοχή, προσάγεται» δήλωσε στο Cretalive αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών, γνωρίζοντας ότι όσο πιο ευρύς είναι ο κύκλος των υπόπτων (για την λήψη γενετικού υλικού, αποτυπωμάτων, καταθέσεων κλπ) τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να πετύχουν τον στόχο τους.
Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στο ιστορικό προσαχθέντων ή ατόμων υπό προσαγωγή. Αναζητούνται μεταξύ άλλων άτομα που ενδεχομένως έχουν επιδείξει στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά, έχουν ψυχιατρικό υπόβαθρο ή περιγράφονται ως «παράξενα» με βάση τις πληροφορίες που φθάνουν στις Αρχές. Ταυτόχρονα με τις προσαγωγές, οι αστυνομικοί αναζητούν και ευρήματα που ενδεχομένως αποδειχθούν κρίσιμα. Για παράδειγμα οι Αρχές μεταξύ άλλων αναζητούν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης για να ακινητοποιήσει την άτυχη βιολόγο όταν εκείνη αντέδρασε.
Ενδεχομένως αναζητούν κάποιο σχοινί και σίγουρα το επιβατηγό αυτοκίνητο με το οποίο εικάζεται ότι μεταφέρθηκε η σορός από το σημείο θανάτωσης στο σημείο εντοπισμού της. Όπως έχει γράψει το Cretalive οι Αρχές θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο να μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στην σπηλιά τόσο για πρακτικούς λόγους (ήταν ευκολότερο για τον δράστη) όσο και γιατί υπάρχουν ευρήματα που συνηγορούν υπέρ αυτής της εκδοχής.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ίχνη από ρόδες επιβατηγού αυτοκινήτου αφού τα κλαδιά δεξιά και αριστερά της διαδρομής είχαν σπάσει σε χαμηλό ύψος. Παράλληλα οι Αρχές «σαρώνουν» αγροικίες, μάντρες, μετόχια στην ευρύτερη περιοχή. Αναζητούν διακαώς τον τόπο του εγκλήματος, τον χώρο όπου οδήγησε ο δράστης την Suzanne πριν την μεταφέρει στην σπηλιά.
Την ίδια ώρα αστυνομικοί κύκλοι δεν κρύβουν τον σεβασμό και την εκτίμηση τους προς την οικογένεια της αδικοχαμένης Αμερικανίδας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, παρά την συντριβή και την οδύνη τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενημερώνονται από τους επικεφαλής για την πορεία των ερευνών και δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς.
Πηγή: cretalive.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.