Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αθήνα
Όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
Η προανάρτηση για το κτηματολόγιο στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου - Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις
Tη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν γιa το Κτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων.
Η διαδικασία δίνει στους πολίτες την ευκαιρία για έναν πρώτο έλεγχο των στοιχείων που είχαν δηλωθεί το 2008.
Ηλεκτρονικά η διαδικασία
Όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet και θα διαρκέσει δύο μήνες.
Ήδη ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα πρώτα e-mails και sms σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιούν για την έναρξη της διαδικασίας προανάρτησης από την επόμενη εβδομάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0 10.10.10 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου).
Η προανάρτηση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου. Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.
Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, θα εξεταστούν οι αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και κατόπιν θα αναμορφωθούν οι κτηματολογικοί πίνακες, ώστε να αναρτηθούν.
Προαιρετική συμμετοχή
Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης δεν είναι υποχρεωτική. Να σημειωθεί ότι στη φάση της προανάρτησης οι πολίτες διορθώνουν μόνο τα δικά τους στοιχεία.
Δεν μπορούν να δουν τυχόν «επικαλύψεις» (διεκδικήσεις άλλων), ούτε να υποβάλουν ενστάσεις. Το δικαίωμα αυτό θα έχουν μόνο κατά τη διαδικασία της ανάρτησης, η οποία θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες μετά το τέλος της προανάρτησης.
Υπενθυμίζεται πώς η α΄ φάση κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίωνξεκίνησε το 2008. Κατά τη φάση αυτή υποβλήθηκαν 833.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, που αφορούσαν 1.261.000 ενεργά ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά κατανέμονται σε 726.000 ακίνητα, που βρίσκονται σε 65.300 οικόπεδα (γεωτεμάχια) τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 38.000 στρεμμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.