- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αθήνα
Όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
Η προανάρτηση για το κτηματολόγιο στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου - Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις
Tη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν γιa το Κτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων.
Η διαδικασία δίνει στους πολίτες την ευκαιρία για έναν πρώτο έλεγχο των στοιχείων που είχαν δηλωθεί το 2008.
Ηλεκτρονικά η διαδικασία
Όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet και θα διαρκέσει δύο μήνες.
Ήδη ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα πρώτα e-mails και sms σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιούν για την έναρξη της διαδικασίας προανάρτησης από την επόμενη εβδομάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0 10.10.10 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου).
Η προανάρτηση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου. Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.
Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, θα εξεταστούν οι αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και κατόπιν θα αναμορφωθούν οι κτηματολογικοί πίνακες, ώστε να αναρτηθούν.
Προαιρετική συμμετοχή
Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης δεν είναι υποχρεωτική. Να σημειωθεί ότι στη φάση της προανάρτησης οι πολίτες διορθώνουν μόνο τα δικά τους στοιχεία.
Δεν μπορούν να δουν τυχόν «επικαλύψεις» (διεκδικήσεις άλλων), ούτε να υποβάλουν ενστάσεις. Το δικαίωμα αυτό θα έχουν μόνο κατά τη διαδικασία της ανάρτησης, η οποία θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες μετά το τέλος της προανάρτησης.
Υπενθυμίζεται πώς η α΄ φάση κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίωνξεκίνησε το 2008. Κατά τη φάση αυτή υποβλήθηκαν 833.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, που αφορούσαν 1.261.000 ενεργά ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά κατανέμονται σε 726.000 ακίνητα, που βρίσκονται σε 65.300 οικόπεδα (γεωτεμάχια) τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 38.000 στρεμμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας
Οι δύο εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των έργων
Η μάχη της 3η θέσης - Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναδεικνύονται στη βασική ανησυχία των πολιτών
Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για απόλυτο συντονισμό
Οι βασικοί άξονες του νέου νομοσχεδίου
Πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την ευρωπαϊκή αγορά η Ελλάδα
Συνάντηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου
Σε επίτιμο δημότη Δοξάτου αναγορεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
Μετά από πρόταση του Γιώργου Φλωρίδη, το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής
Με ένα νέο σποτ, το κόμμα της αντιπολίτευσης εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης για έλλειψη σχεδιασμού
Πώς σχολίασε την μισθολογική ανισότητα που υπάρχει μεταξύ γυναικών και ανδρών
Η πρώτη φωτογραφία μετά την περιπέτεια υγείας και το «ευχαριστώ»
«Δεν έχω καμία συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε
Γιατί ζητά σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής
Η ρητορική των άκρων και η αδυναμία ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης
«Θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο και την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.