Θεατρο - Οπερα

Οθέλλος - Ρόμπερτ Ουίλσον: Το βίντεο της προετοιμασίας

Το αριστούργημα του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία, σκηνικά και φωτισμούς του Ρόμπερτ Ουίλσον κάνει πρεμιέρα αύριο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Οθέλλος" του Βέρντι από τον Ρόμπερτ Ουίλσον στην ΕΛΣ
Η Τσέλια Κοστέα και ο Αλεξαντρς Αντονένκο στον "Οθέλλο" του Βέρντι που υπογράφει ο Ρόμπερτ Ουίλσον στην ΕΛΣ © Lucy Jansch

Ο Οθέλλος του Ρόμπερτ Ουίλσον: δείτε το βίντεο από την προετοιμασία της παραγωγής. Επιπλέον παραστάσεις στις 11 και 15 Μαρτίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Δύο επιπλέον παραστάσεις για τον Οθέλλο στις 11 και 15 Μαρτίου στις 19.30 ανακοινώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς τα εισιτήρια για τις πέντε πρώτες παραστάσεις έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες.

Ο Οθέλλος Μέσα Από Τα Μάτια Του Ρ. Ουίλσον - ΕΛΣ | Otello Through The Eyes Of R. Wilson - GNO

Το αριστούργημα του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία, σκηνικά και φωτισμούς του Ρόμπερτ Γουίλσον κάνει πρεμιέρα αύριο 23 Φεβρουαρίου και το οριστικό πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής: 23, 27 Φεβρουαρίου και 2, 5, 8, 11, 15 Μαρτίου 2022. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο επιπλέον παραστάσεις θα ξεκινήσει στις 23/2.

Οθέλλος: οι συντελεστές της παράστασης στην ΕΛΣ

Ο Ρόμπερτ Ουίλσον, ο πολυβραβευμένος κορυφαίος αβανγκάρντ σκηνοθέτης που άλλαξε τη σκηνοθεσία της όπερας μέσα από την απόλυτα αναγνωρίσιμη προσωπική του γλώσσα –στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή– δίνει τον πρώτο λόγο στη μουσική και προτείνει για τον Οθέλλο έναν μινιμαλιστικό σκηνικό κόσμο, με εικόνες αισθητικά εντυπωσιακές και συναισθηματικά φορτισμένες, επιβλητικούς φωτισμούς, στιλιζαρισμένη κινησιολογία, ιδιαίτερα κοστούμια και έντονο μακιγιάζ.

"Οθέλλος" του Βέρντι από τον Ρόμπερτ Ουίλσον στην ΕΛΣ
Σκηνή από τον "Οθέλλο" του Βέρντι διά χειρός Ρόμπερτ Ουίλσον στην ΕΛΣ © Lucy Jansch

Στον ρόλο του τίτλου ο «καλύτερος Οθέλλος της εποχής μας» Αλεξάντρς Αντονένκο και στους βασικούς ρόλους οι διεθνούς ακτινοβολίας πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα και Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Μαζί τους οι Μονωδοί της ΕΛΣ Δημήτρης Πακσόγλου, Γιάννης Καλύβας, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρίνος Ταρνανάς, Παύλος Σαμψάκης, Βιολέττα Λούστα.

Ο Οθέλλος είναι μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πασχαλινό Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, η οποία υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


INFO:
Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €35, €40, €50, €55, €60, €90
Φοιτητικό, παιδικό: €15 / Περιορισμένης ορατότητας: €10
Η προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο επιπλέον παραστάσεις θα ξεκινήσει στις 23/2 στις 09.00 το πρωί στην ticketservices.gr και στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ