Θεατρο - Οπερα

Κάτω από μια Στέγη: 10 παραγωγές που δεν πρέπει να χάσετε

Χαλεπάς, Trouble, Φράνκενσταϊν-Ο χαμένος παράδεισος, Ποιητικές Συνομιλίες, Ένα Ένα, Εγκάρσιος Προσανατολισμός, Onassis New Choreographers Festival 9 - ONC 9, LarsenC, New Creation, Once to be realized

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Stelios Tzentzias

10 παραγωγές σε θέατρο, χορό, περφόρμανς, μουσικές παραστάσεις στη Στέγη που δεν πρέπει να χάσεις.

Χαλεπάς - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Argyro Chioti

Χαλεπάς 
Η Αργυρώ Χιώτη μάς βάζει σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από μια σύγχρονη μουσική τραγωδία σε λιμπρέτο Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) και μουσική Jan Van Angelopoulos για τον βίο του ιδιοφυή γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Ο σκηνικός χώρος είναι της Έφης Μπίρμπα ενώ ερμηνεύουν οι Σίμος Κακάλας, Κώστας Κορωναίος, Χαρά Κότσαλη, Αντώνης Μυριαγκός κ.ά. 
Κεντρική Σκηνή, 10-27/2/2022


Trouble - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Bruno Simao

Trouble
Στην πρώτη του θεατρική παράσταση, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και υποψήφιος για Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης Gus Van Sant εμπνέεται από τον πατέρα της popart Andy Warhol και φέρνει στη σκηνή ένα αντισυμβατικό μουσικό πορτρέτο του αναβιώνοντας ένα ανολοκλήρωτο κινηματογραφικό του εγχείρημα μέσα από μια υβριδική αφήγηση που συνδυάζει τραγούδι, μυθοπλασία, τεκμηρίωση, αναμνήσεις και φαντασία. 
Κεντρική Σκηνή, 18-20/3/2022


Φράνκενσταϊν - Ο χαμένος παράδεισος - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Andreas Simopoulos

Φράνκενσταϊν - Ο χαμένος παράδεισος 
Η Λένα Κιτσοπούλου φέρνει στη σκηνή της Στέγης τον Φράνκενσταϊν και το τερατούργημά του, διερωτώμενη για το τίμημα της δημιουργίας. Μήπως το Τέρας είμαι εγώ; Ή εσύ; Η ανατρεπτική συγγραφέας, σκηνοθέτις, περφόρμερ και εικαστικός αντλεί την πρώτη ύλη από το εμβληματικό μυθιστόρημα τρόμου για σαρκάσει τα τέρατα της καθημερινότητάς μας και να μιλήσει για τη μοναξιά, τον ναρκισσισμό, την απελπισία, τη βία, τους σταρ δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς που θεωρούνται αθώοι. 
Κεντρική Σκηνή, 14/5 - 10/6/2022


Ποιητικές Συνομιλίες
Στο πρωτότυπο τηλεφωνικό - ποιητικό πρόγραμμα του Τhéâtre de la Ville, ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο/η ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν. Η ποίηση μας δείχνει τον τρόπο να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε, να επιβιώνουμε. Αναμείνατε στο ακουστικό σας!
11/2021 - 6/2022


Ένα Ένα - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ένα Ένα
Ένα ιδιότυπο μουσικό ταξίδι σε ένα επαρχιακό κέντρο διασκέδασης περασμένων δεκαετιών σε σύλληψη, σκηνοθεσία, ηχητικό σχεδιασμό και περφόρμανς του Θανάση Δεληγιάννη. Μια μπάντα, ένας τραγουδιστής, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό. Η μουσική είναι ένα μικροτονικό αμάλγαμα των ελληνικών κλαρίνων των δεκαετιών 1970-90, αναμειγμένο με αυτοσχέδια μέρη, ηλεκτρονική μουσική και ηχογραφήσεις πεδίου.
Εκθεσιακός Χώρος -1, 17-21/11/2021


Εγκάρσιος Προσανατολισμός - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Julian Mommert

Εγκάρσιος Προσανατολισμός
Οι πρώτες κριτικές από διεθνή Μέσα αποθεώνουν τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τη νέα του παραγωγή με τη Στέγη. Εικόνες, κινήσεις, ήχοι που σε εκτοξεύουν προς την πηγή της ζωής, της δημιουργίας, της φαντασίας, του παιχνιδιού και σε καλούν να ανακαλύψεις τη δική σου αλήθεια προς το φως. Ο τίτλος παραπέμπει στη μέθοδο που χρησιμοποιούν τα έντομα για να διατηρούν μια σταθερή γωνία προς μια μακρινή πηγή φωτός για προσανατολισμό, ο λόγος για τον οποίο πετούν προς ό,τι λάμπει. 
Κεντρική Σκηνή, 22/12/21 - 16/1/22


Onassis New Choreographers Festival 9 - ONC 9
Το καθιερωμένο φεστιβάλ της νέας γενιάς Ελλήνων δημιουργών του χορού της Στέγης που παρουσιάζει το αύριο του σύγχρονου χορού έρχεται για 9η χρονιά εξίσου ζωντανά όσο και ψηφιακά στο Onassis You Tube Channel. Συντονιζόμαστε στον ρυθμό του.
Εντός & εκτός Στέγης, 10&13/3/2022


LarsenC - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Pinelopi Gerasimou

LarsenC 
Ο LarsenC, η επιστημονική ονομασία του τεράστιου ακινητοποιημένου όγκου νερού ηλικίας 10.000 ετών που βρίσκεται στην Ανταρκτική, κινείται τόσο αργά, ώστε δεν συλλαμβάνεται από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Στη νέα χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου, τα ανθρώπινα σώματα συντονίζονται στον ίδιο αέναο ρυθμό, σε μια ονειρική ακολουθία, όπου προοδευτικά φαντάζουν εξίσου απόκοσμα με το πολικό τοπίο. 
Κεντρική Σκηνή, 30/3 - 3/4/2022


​New Creation - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
© Kerstin Behrendt

New Creation

Από τις γειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Βραζιλιάνος Bruno Beltrâo, ανανεωτής της σκηνής του hiphop με παγκόσμια αναγνώριση και η ομάδα του αντιδρούν στις ακροδεξιές πρακτικές και στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης Μπολσονάρο. Η νέα του χορογραφία επιβεβαιώνει πως το να μένεις σε κίνηση είναι συνειδητή πολιτική πράξη. 
Κεντρική Σκηνή, 29 & 30/04/2022


Once to be realized - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Once to be realized
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και έξι συνθέτες του σύγχρονου μουσικού θεάτρου συναντιούνται με τα μη ταξινομημένα αρχεία έργων του Γιάννη Χρήστου, 50 χρόνια από τον θάνατό του, σε ένα μουσικό θέατρο που μοιάζει με αρχαϊκό δράμα αλλά και με κοινωνικό γλυπτό.
Κεντρική Σκηνή, 15-17/4/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ