Χουβαρδάς στο ΚΠΙΣΝ με έργο του Γιον Φόσσε. Ξεκινά η προπώληση.
Η παραγωγή του ΚΠΙΣΝ θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Γιον Φόσσε, διοργάνωση του Νορβηγικού Θεάτρου του Όσλο


Ο Γιάννης Χουβαρδάς στο ΚΠΙΣΝ: Ξεκινά στις 3/9 η προπώληση του θεατρικού έργου «Κάποιος θα έρθει» του Γιον Φόσσε. Παρουσιάζεται από τις 24/9 - 12/10 στον Θόλο.
Δημιουργήθηκε το 1996 και την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Νορβηγίας. Το «Κάποιος θα έρθει» («Nokon kjem til å komme»), από τα πρώτα και σημαντικά θεατρικά έργα του πολυβραβευμένου Νορβηγού ποιητή, μυθιστοριογράφου, δοκιμιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Γιον Φόσσε, έρχεται στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2021.

Μετά τα «Τόσο όμορφα» (Θέατρο Αμόρε, 2004) και «Παραλλαγές Θανάτου» (Θέατρο Πορεία, 2013), ο Γιάννης Χουβαρδάς ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το ΚΠΙΣΝ και καταπιάνεται με το έργο του Φόσσε. Πρωταγωνιστές του έργου είναι οι ηθοποιοί Αντώνης Μυριαγκός, Άλκηστις Πουλοπούλου και Χάρης Φραγκούλης και η παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον χώρο του Θόλου που βρίσκεται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η προπώληση των εισιτηρίων για τη θεατρική παραγωγή ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου 2021.
Η υπόθεση του έργου είναι η εξής: «Ένας άνδρας και μία γυναίκα. Μόνοι. Και ένα παλιό σπίτι. Απομονωμένο. Και ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Ακριβώς όπως και οι δύο πάντα το επιθυμούσαν. Να είναι μακριά από όλους τους άλλους, μόνοι, και όμως μαζί. Εκεί, στη θάλασσα, στο δικό τους σπίτι. Όμως αυτό το όνειρο που έγινε πραγματικότητα γεννά ταυτόχρονα μια παράξενη ανησυχία. Είναι οι δυο τους πραγματικά εντελώς μόνοι; Ή μήπως κάποιος άλλος πρόκειται να έρθει; Αυτό που τουλάχιστον υποθετικά δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετατρέπεται σε κακό οιωνό. Και από την απλή διαίσθηση προκύπτει η βεβαιότητα όταν πράγματι κάποιος εμφανίζεται: ο νέος άνδρας που κληρονόμησε το σπίτι και στη συνέχεια τους το πούλησε». Η παραγωγή του ΚΠΙΣΝ θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Γιον Φόσσε, που διοργανώνεται από το Νορβηγικό Θέατρο του Όσλο.

Ο Γιον Φόσσε ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τη Le Monde ως «ο Μπέκετ του 21ου αιώνα» από αυτή την απλή αλλά συγχρόνως περίπλοκη σύνθεση, χρησιμοποιεί με δεξιοτεχνία τη δύναμη της μουσικότητας της γλώσσας, του υπονοούμενου και του ανείπωτου δημιουργώντας ένα δραματουργικό σύμπαν, στο οποίο «αναπτύσσει όλες τις δυνητικές αποχρώσεις μιας αιωρούμενης απροσδιόριστης απειλής, έτσι ώστε το Κάποιος θα έρθει να αποτελεί ένα υπαρξιακό, ερωτικό, ψυχολογικό και οντολογικό θρίλερ, μέσα στο οποίο συνυπάρχουν ισότιμα ποίηση, κωμωδία, δράμα, σασπένς και γκροτέσκο».
Ο Φόσσε, τα έργα του οποίου έχουν μεταφερθεί σε θεατρικές σκηνές πολλές φορές, θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες φωνές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από πενήντα γλώσσες. Έχει διακριθεί σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το σπουδαίας σημασίας «Βραβείο Ίψεν». Τα θεατρικά του έχουν ανέβει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου από σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι: Κλοντ Ρεζί, Πατρίς Σερό, Τόμας Οστερμάιερ, Οσκάρας Κορσουνόβας, Ίβο Βαν Χόβε, Γιούργκεν Γκος, Λικ Περσεβάλ, Γιόσι Βίλερ, Κέιτι Μίτσελ.

Μετά το «Κάποιος θα έρθει» ο Φόσσε έγραψε πάνω από σαράντα θεατρικά έργα, που έχουν παιχτεί σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο ως τη Μόσχα και από το Παρίσι ως το Τόκιο.
Info: Κάποιος θα έρθει του
Συντελεστές: Μετάφραση: Έρι Κύργια. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς. Σκηνικά Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού. Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Σχεδιασμός Βιντεοπροβολών: Παντελής Μάκκας. Υπεύθυνη Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη. Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντα Πουράνη. Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμέλη Σαφού. Ηθοποιοί (με τη σειρά ομιλίας) Εκείνη: Άλκηστις Πουλοπούλου. Εκείνος: Αντώνης Μυριαγκός. Άντρας: Χάρης Φραγκούλης.
Παραστάσεις στις 20:30 τις ακόλουθες ημερομηνίες: Παρασκευή 24/09, Κυριακή 26/09, Δευτέρα 27/09, Τρίτη 28/09, Τετάρτη 29/09, Παρασκευή 01/10, Κυριακή 03/10, Δευτέρα 04.10, Τρίτη 05/10, Τετάρτη 06/10, Παρασκευή 08/10, Κυριακή 10/10, Δευτέρα 11/10 Τρίτη 12/10.
Εισιτήρια: €15 (μειωμένο €10). Η προπώληση εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Παρασκευή 03/09 στις 10.00 στο snfcc.org στον ιστότοπο της Ticket Services ΕΔΩ ή τηλεφωνικά στο 210 7234567. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και στις σελίδες στα social media @SNFCC. Η παράσταση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα. Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
24/9-12/10/2021
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τον ηθοποιό με αφορμή τη συμμετοχή του στο «Tiny beautiful things», που ανεβάζει η Νία Βαρντάλος στο Παλλάς
Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για έξι συναπτά έτη - Η ανάρτησή της
Η σκηνή γίνεται πεδίο έρευνας στην παράσταση «Τα σκυλιά» του Ανέστη Αζά με αφορμή τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα
Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και έργα που παίρνουν παράταση μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο
Οι Γιώργης Τσουρής, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τάσος Ιορδανίδης και Άρης Ασπρούλης μας μιλούν για το πώς η ελληνική πένα βρίσκεται στο επίκεντρο της θεατρικής δημιουργίας
Μιλήσαμε με τους «À Vendre» για το επίκαιρο έργο που σκηνοθετεί η Μαρία Βαρνακκίδου αλλά και για τη θεατρική ομάδα.
Ο Γιώργος Γαλίτης αναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο στο έργο
Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του θεάτρου από 42 χώρες έδωσαν το «παρών»
5 θεατρικά που σας προτείνουμε για την εβδομάδα
Ο ηθοποιός εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στο καθεστώς Ερντογάν
Ο σπαρταριστός κόσμος των προβληματισμένων νέων του σήμερα ξεδιπλώνεται στη σκηνή
Το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου, βασισμένο στο «Ψυχοσσάβατο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, έρχεται να αφηγηθεί μια ιστορία γεμάτη ένταση, μυστήριο και ανατροπές
Στην πρώτη του σκηνοθετική συμμετοχή στον θεσμό
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια με αφορμή τη νέα της παράσταση «Holy Bitch!»
Τη νέα θεατρική σεζόν 2025-26 στο θέατρο ARK
Η Σοφία Καραγιάννη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το διπλό ταλέντο της ως δραματουργού και ως σκηνοθέτιδας
Η θεατρική σεζόν 2024-25 ολοκληρώνεται για αρκετά έργα την Κυριακή των Βαΐων
Η παράσταση «Εμένα οι μικρές ιστορίες με νοιάζουν, Ναπολέων!» μιλά για τις σχέσεις εξουσίας και τις επιπτώσεις τους στη ζωή των ανθρώπων
Το εργοστάσιο Πεταλούδα γίνεται θέατρο και η Cartel αλλάζει το τοπίο ξανά
Μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.