- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, ζει στο Λονδίνο. Νέος, ταλαντούχος και εστιασμένος στη μουσική. Ο πολυοργανίστας και συνθέτης Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) σπούδασε σύνθεση και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο «7» το 2011, με τη συμμετοχή μουσικών κλασικής ορχήστρας και του ηλεκτρικού του σχήματος. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπου έχει ταξιδέψει τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας ζωντανά τη δουλειά του. Με το δεύτερό του άλμπουμ «It Is But It’s Not» σε παραγωγή του Ken Τhomas (Sigur Ros, Yann Tiersen, Daughter) πραγματοποίησε μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, που κορυφώθηκε με τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και στο Halfway Festival στην Όπερα του Βialystok σε ένα διεθνές line up. Συνδυάζει τον ήχο με το φως, τη μουσική δημιουργία με τις αντιθέσεις φωτός και σκιάς σε ένα μουσικό ταξίδι με αντίστιξεις ambient ατμόσφαιρας και ηλεκτρικής έντασης.
Εμφανίζεσαι με 10μελές σχήμα στο Gazarte. Tι ετοιμάζεις για το συγκεκριμένο live;
Την Παρασκευή στο Gazarte θα παρουσιάσουμε τους δυο μου δίσκους προσαρμοσμένoυς και ενορχηστρωμένους ειδικά για το συγκεκριμένο live. Σε σχέση με τις προηγούμενες συναυλίες του καλοκαιριού, έχουμε ισορροπήσει τον αριθμό των πνευστών οργάνων με τα έγχορδα, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε τον ατμοσφαιρικό μας ήχο. Επίσης, κάθε live για μένα αποτελεί αφορμή για να γράψω καινούρια μουσική, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με το κοινό κομμάτια γραμμένα για τη συγκεκριμένη συναυλία.
Τι διαφορετικό φέρνει το «It Is But It’s Not» σε σχέση με το «7»;
Το «It Is But It’s Not» είναι σχετικά πιο ώριμος δίσκος. Γνώριζα από την αρχή πού θέλω να το πάω και πώς. Είναι πιο μινιμαλιστικό έργο, αφήνοντας περισσότερο χώρο στον ακροατή να νιώσει αυτό που θέλει αυτός, μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνονται.
Πως προέκυψε η συνεργασία με τον παραγωγό Ken Τhomas;
Η συνεργασία με τον Ken Thomas είχε καρφωθεί στο μυαλό μου απο το πρώτο κομμάτι του δίσκου που έγραψα. Είναι ο παραγωγός που έχει δημιουργήσει τους πιο αγαπημένους μου δίσκους και ήθελα πολύ να έχω τον ήχο του στη νέα μου δουλειά. Μετά από μια σειρά e-mail και πολλά τηλεφωνήματα, κατάφερα πρώτα να ακούσει τον δίσκο μου και χάρηκα ιδιαίτερα όταν δέχτηκε να συνεργαστούμε.
Πόσο διαφορετικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές πόλεις που έχει δώσει συναυλίες; Ποια ξεχωρίζεις;
Τα ταξίδια αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Γνωρίζεις μουσικά διαφορετικούς ανθρώπους και η αντιμετώπιση διαφέρει. Ξεχωρίζω τη συναυλία στην Πολωνία, όπου ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός ενώ με εντυπωσίασε και η προσήλωσή του. Είχε έρθει γνωρίζοντας τι θα ακούσει και πως να το αντιμετωπίσει.
Info: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347. Έναρξη 22.00. Eίσοδος €18, 14, 7 και 21, 17, 10 (Ταμείο). Προπώληση: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores, τηλεφωνικά στο 11876 και gazarte.gr | viva.gr | public.gr Στις 3 Απριλίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.