Μουσικη

Πέθανε ο Βαγγέλης Δερλής από το Κύτταρο Live Club

Η είδηση έγινε γνωστή από το ιστορικό μαγαζί της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαγγέλης Δερλής
Βαγγέλης Δερλής © Facebook

Πέθανε ο Βαγγέλης Δερλής ένας από τους υπευθύνους του Κύτταρο Live Club.

Με μια ανάρτηση στο Facebook έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του Βαγγέλη Δερλή, ο οποίος όπως αναφέρεται ήταν «το πιο παλιό «κύτταρο του Κυττάρου και ο πιο φανατικός οπαδός του, ο αφανής ήρωας που για δεκαετίες έβαζε τάξη στο χάος και έμπαινε μπροστά μόνο στα δύσκολα».

«Η "καρδιά” του Κυττάρου έπαψε να χτυπά... Ο Βαγγέλης Δερλής, ο Βαγγέλης μας, το πιο παλιό "κύτταρο” του Κυττάρου και ο πιο φανατικός οπαδός του, ο αφανής ήρωας που για δεκαετίες έβαζε τάξη στο χάος και έμπαινε μπροστά μόνο στα δύσκολα, "έφυγε" ξαφνικά χθες το βράδυ από καρδιακό επεισόδιο αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο Κύτταρο και στην ψυχή μας. Βαγγέλη μας, θα είσαι για πάντα μαζί μας…» γράφει το "Κύτταρο Live Club” στην ανάρτησή του για τον θάνατο του Βαγγέλη Δερλή.

 

 

Το Κύτταρο Live Club αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους χώρους ζωντανής μουσικής στην Αθήνα, μιας και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1970. 

Μάλιστα, ο πρώτος ζωντανός ελληνικός ροκ δίσκος που κυκλοφόρησε ποτέ, ηχογραφήθηκε στο Κύτταρο. Πρόκειται για το «Ζωντανοί στο Κύτταρο (Η ποπ στην Αθήνα)» του 1971.

Το Κύτταρο είναι το μαγαζί «παντρεύτηκαν» ο Διονύσης Σαββόπουλος με τα Μπουρμπούλια, το θέατρο σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη με τον Τζίμη τον Τίγρη. Και ακολούθησαν οι Δημήτρης Πουλικάκος, Παύλος Σιδηρόπουλος (Δάμων και Φιντίας), Socrates, Βαγγέλης Γερμανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας. Ολα αυτά την τριετία 1971-1973, όταν το κλαμπ γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθησή του. Η μεταπολίτευσης είδε στη σκηνή του μεταξύ άλλων τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Νίκο Ξυλούρη, Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Δόμνα Σαμίου αλλά και τη Δανάη (σ.σ. Στρατηγοπούλου ) να απαγγέλλει Πάμπλο Νερούδα, ενώ η γενιά της δεκαετίας του ΄80 είδε τα πρώτα πανκ αλλά και μπλουζ συγκροτήματα. Είδε ακόμη τις σατιρικές παραστάσεις του Τζίμη Πανούση και των Μουσικών Ταξιαρχιών του. Παραστάσεις που τους οδήγησαν στο live άλμπουμ «Ηardcore».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ