Μουσικη

Ο Tasos P. παρουσιάζει το «Retro Boy Revisited» EP track by track

Ο μουσικός παραγωγός επιστρέφει με νέα electro reworks στο βραβευμένο του άλμπουμ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Animation που δείχνει άνδρα να οδηγά αυτοκίνητο

Ο μουσικός παραγωγός Tasos P. γράφει για την έμπνευση των τραγουδιών του «Retro Boy Revisited» EP - Δείτε το νέο του βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Night Runner»

Σε συνέχεια του περσινού του άλμπουμ «Retro Boy» που είχε τη χαρά να βραβευτεί φέτος στα διαδικτυακά Global Music Awards της Αμερικής με το Χάλκινο Μετάλλιο, ήθελε να ηχογραφήσει ένα E.P. που θα έχει τη δυναμική ενός άλμπουμ και θα περιέχει κυρίως ηλεκτρονικές downtempo μελωδίες που θα παραπέμπουν στη δεκαετία του 1990. Ο μουσικός παραγωγός Tasos P. «επισκέφτηκε» ξανά την πρόσφατη κυκλοφορία του με μερικές rework ιδέες και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το «Retro Boy Revisited» EP από τη Meditelectro. Τι άλλαξε και τι τον οδήγησε στους νέους ήχους συμπεριέλαβε; Ο ίδιος παρουσιάζει τα tracks του κι εξηγεί. 

Tasos P. - Night Runner (Official VideoClip)

Night Runner
«Έγραψα το συγκεκριμένο synthwave track επηρεασμένος από το τραγούδι “True Survivor” του θρυλικού David Hasselhoff. Στα φωνητικά είναι ο αμερικανός τραγουδιστής Samtar,  ενώ τη μίξη του κομματιού επιμελήθηκε ο Γιώργος Λαζάρου.  Ο Χρήστος Κουτρουφίνης που έγραψε και τους στίχους, έφτιαξε ένα πρωτότυπο animated videoclip που θυμίζει videogame και παράλληλα δίνει στο θεατή την αίσθηση πως αυτό προβάλλεται μέσα από παλιά βιντεοκασέτα».    

Electric Nostalgia
«Καθώς πλησιάζουν οι φετινές γιορτές νοσταλγούμε ολοένα και περισσότερο τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. Σαν να νιώθουμε μία “ηλεκτρισμένη” νοσταλγία από άγνωστη πηγή προέλευσης».

Feeling Blue
«Το track αυτό που συνοδεύεται από μία μελαγχολική μελωδία στο πιάνο, εκφράζει το συναίσθημα που νιώθουμε “όταν έχουμε τις μαύρες μας”».  

We Were Children  
«Επηρεασμένος από το κλασσικό track του Robert Miles “Children” ήθελα να φτιάξω ένα ανάλογο dream house track που θα μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 1990».    

Été D'Amour
«Από το E.P. μου δεν θα μπορούσε να λείπει το συγκεκριμένο track, που κυκλοφόρησε το φετινό καλοκαίρι και αναφέρεται στα όμορφα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων».  

Sweet Melodia
«Η κυριακάτικη πρωινή χειμερινή βόλτα με ζεστό καφέ στο χέρι και ακουστικά στα αυτιά, στο αγαπημένο κέντρο της πόλης, από το Μοναστηράκι ως το Θησείο».  

Tasos P. - Retro Boy Revisited (E.P.//Official Audio)
  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ