Μουσικη

Jamie Cullum: The Pianoman At Christmas, σε deluxe εκδοχή

Κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου σε deluxe έκδοση το περσινό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Βρετανού τζαζίστα με διασκευές μεγάλων επιτυχιών και δύο καινούργια κομμάτια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βρετανός πιανίστας της τζαζ Jammie Cullum
© EPA/David Borrat

Ο βρετανός τζαζίστας Jamie Cullum επανακυκλοφορεί με νέα τραγούδια το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ «The Pianoman At Christmas»

Πέρυσι, το άλμπουμ του Jamie Cullum «The Pianoman At Christmas» κυκλοφόρησε σε μέρες περιορισμών και κατάφερε να φτάσει στην 11η θέση του βρετανικού τσαρτ· φέτος, η deluxe έκδοση θα κυκλοφορήσει ενώ στη Βρετανία η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Το άλμπουμ περιέχει 11 διασκευές κλασικών hits με το αναγνωρίσιμο ύφος του Jamie Cullum, δύο συνθέσεις του ίδιου και μια καινούργια ερμηνεία του «Christmas Dont Let Me Down» που έχει βγει σε σινγκλ. Ανάμεσα στα κομμάτια είναι το «Beautiful Altogether», το «Τurn On the Lights» και το «In the Bleak Midwinter», ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο σε ποίηση της Cristina Rossetti. Στο clip «Winter Wonderland» που ηχογραφήθηκε live στο λονδρέζικο jazz spot Kansas Smitty’s κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου η jazzy φωνή του Cullum μαζί με την ελαφριά ενορχήστρωση δημιουργούν έναν ήχο που θυμίζει τη Νέα Ορλεάνη, καμιά φορά μάλιστα ακόμα και τον Luis Prima. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios και συμμετέχουν 71 Βρετανοί μουσικοί.

Jamie Cullum, Kansas Smitty's - Winter Wonderland

Ο 42χρονος Jamie Cullum γεννήθηκε στο Έσεξ και σπούδασε στο Ρέντιγκ. Η σκηνική του παρουσία δεν είναι το φόρτε του: είναι μικροσκοπικός και του λείπει το μπρίο, αλλά εκτός από τραγουδιστής και πιανίστας, παίζει κιθάρα και ντραμς και ξέρει να διαλέγει τους συνεργάτες τους. Από τον Απρίλιο του 2010, παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή τζαζ το βράδυ της Τρίτης στο BBC Radio 2. Το πρώτο του άλμπουμ, «Heard It All Before» κυκλοφόρησε το 1999 σε μόλις 500 αντίτυπα, αλλά σημείωσε αρκετή επιτυχία ώστε να τον προσκαλέσει ο Geoff Gascoyne να συνεργαστεί μαζί του στο «Songs of the Summer». Ακολούθησε το άλμπουμ «Pointless Nostalgic» (2002) και το «Twentysomething» (2003) που έγινε πλατινένιο. Το 2003 ήταν ο πιο εμπορικός μουσικός της τζαζ στη Βρετανία.

Αν και τζαζίστας, ο Cullum ερμηνεύει ένα ευρύ φάσμα στιλ και γενικά θεωρείται crossover καλλιτέχνης που αντλεί έμπνευση από πολλά είδη και μουσικούς: Miles Davis, White Stripes, Massive Attack, Pussycat Dolls, Radiohead, Gnarls Barkley, Elton John, Justin Timberlake, John Legend, Joy Division. O Cullum έχει συνεργαστεί με τη Lady Gaga και τη Rihanna.

Jamie Cullum - Hang Your Lights

Το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ δεν είναι το πρώτο με διασκευές: έχει προηγηθεί το «Interlude» του 2014 στο οποίο περιλαμβάνονται το «Good Morning Heartache» και το «Don’t Let Me Be Misunderstood».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ