Θεματα

Ο Tareq έρχεται στον Athens Voice 102.5

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το πρόσφατο άλμπουμ του «Prints» συζητά με τον Γιάννη Νένε για όλα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tareq
Tareq

Ο μουσικός Tareq καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Νένε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, στον Athens Voice 102.5

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το πρόσφατο άλμπουμ του “Prints”, το περασμένο καλοκαίρι, είχαμε κάνε μαζί του μία εξ’αποστάσεως συζήτηση για τον δίσκο και τη ζωή ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα. Τότε, ο ελληνο-ιορδανός Tareq Souleiman μας είχε πει:

...Ξεκίνησα να γράφω ένα νέο άλμπουμ χωρίς κάποια κατεύθυνση η ιδέα τi ήθελα να κάνω. Απλά άρχισα να γράφω τραγούδια. Ήμουν τυχερός και έχω πάλι 3 συμμετοχές από τρεις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες που εκτιμώ! Νατασσα Μποφίλιου, Sarah P. Και Sma Rag Da.

Tareq
Tareq

Αφότου έγινε το lockdown στο Λονδίνο μέσα Μαρτίου 2020, γενικά όλα τα πρότζεκτ και gigs που είχα κλείσει στην Ελλάδα στην Αγγλία και στην Αμερική ακυρώθηκαν. Όποτε μην έχοντας τι να κάνω αποφάσισα να τελειώσω το άλμπουμ, είχα ήδη 6 ντέμο τα οποία τελείωσα και έγραψα αλλά 6-7 νέα κομμάτια από τα οποία τα 4 μπήκαν στο άλμπουμ και τα υπόλοιπα ίσως κυκλοφορήσουν ως b-sides με τα σινγκλς.”

Tareq "Prints"
Tareq "Prints"

Ο Tareq μας δίνει έναν ρομαντικό, electro δίσκο σε μπλε διαφανές βινύλιο, πιο mid tempo και ίσως πιο οργανικό από τις προηγούμενες δουλειές του. Όπως λέει, άλλωστε, “η dance/club σκηνή ειχε περιοριστεί προς το παρόν μόνο σε on-line dj sets χωρίς κάποιο dance floor. Και είναι κρίμα γιατί πολλά κομμάτια απλά βγαίνουν και ίσως μην ακουστούν ποτέ η πάρουν την ακρόαση που τους πρέπει.Παρόλαυτα στο Λονδινο τώρα έχουν ανοίξει οι συναυλίες και τα clubs οπότε είμαστε σε μια κανονικότητα αφού οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι.

Περισσότερα στη συχνότητα του ATHENS VOICE 102.5, την Παρασκευή 22/10 το πρωί στις 11.30, όπου ο Tareq θα συνομιλήσει ζωντανά με τον Γιάννη Νένε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ