Μουσικη

H αφρόκρεμα της ραπ στο Super Bowl: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem

Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν κάθε χρόνο τον «τελικό των τελικών»

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ράπερ Snoop Dogg
O ράπερ Snoop Dogg ©EPA Pool

Ράπερ όπως ο Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar θα εμφανιστούν στο ημίχρονο του Super Bowl την επόμενη χρονιά.

Οι Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige και Kendrick Lamar πρόκειται να εμφανιστούν στο Halftime Show του Super Bowl 2022  του τελικού του αμερικανικού φουτμπολ. Οι πέντε καλλιτέχνες και ράπερ θα μοιραστούν για πρώτη φορά μαζί τη σκηνή.  

Το Super Bowl θα πραγματοποιηθεί στο SoFi Stadium του Inglewood στην California, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022. Το γεγονός ότι το NFL θα οργανώσει το Super Bowl LVI στο Inglewood έχει μεγάλη σημασία για την κοινότητα του Los Angeles, αφού αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά εδώ και περίπου 30 χρόνια.

«Καλλιτέχνες όπως ο Dr. Dre και ο Snoop Dogg υπήρξαν στο προσκήνιο της επανάστασης του hip hop στη Δυτική Ακτή και το να είμαστε σε θέση να τους φέρουμε πίσω μαζί με τον Eminem, τη Mary J. Blige και τον Kendrick Lamar θα είναι μια επική, αξέχαστη γιορτή της επιρροής του hip hop σήμερα» ανέφερε ο Todd Kaplan, υπεύθυνος marketing της Pepsi.

Ο Dre, μιλώντας στα κοινωνικά δίκτυα για την εμφάνιση έγραψε «Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρεθώ με τους φίλους μου». Πρόσθεσε δε, πως η αυτή θα αποτελέσει την εισαγωγή στη «νέα saga» της καριέρας του.

O Eminem έσπευσε να απαντήσει: «Dre day τον Φεβρουάριο; Θα είμαι εκεί! #PepsiHalftime Show».

 

Με φόντο τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι το ο 1993, ο Dre έδειξε τις ικανότητες του και ως παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ του καλού του φίλου Snoop Dogg με τίτλο «Doggystyle», το οποίο γνώρισε σημαντική επιτυχία. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο καλλιτέχνης από το Κόμπτον της Καλιφόρνια ασχολήθηκε πλέον πολύ σοβαρά με τη παραγωγή δίσκων άλλων μουσικών και με τη προώθηση της δικής του πατέντας του G-Funk. Ο Dre έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία, την Aftermath Entertainment, μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρίες στη Δυτική Ακτή, η οποία στο μέλλον στέγασε πολλές προσωπικότητες της χιπ - χοπ σκηνής. Έπειτα από χρόνια δισκογραφικής απουσίας, το 2011 επέστρεψε στην ενεργό δράση με το τραγούδι «I Need A Doctor» σε συνεργασία με τον Eminem.

 

Το πιο θεαματικό 12λέπτο της αμερικανικής τηλεόρασης 

 

Το Super Bowl, ο τελικός του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου (National Football League - NFL), είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για έναν αγώνα-θεσμό που ξεκίνησε το 1967 και  διεξάγεται κάθε Φεβρουάριο μεταξύ των νικητών των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων AFC και NFC, που αποτελούν το NFL. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη στατιστική εταιρεία Nielsen, εκτός από τους φιλάθλους στο στάδιο τον τελικό του 2020 παρακολούθησαν 102 εκατομμύρια θεατές στις ΗΠΑ στην τηλεόραση και στις διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ είχε τη δεύτερη σε αριθμούς θέαση παγκοσμίως. Όλη η εβδομάδα πριν τον τελικό κατακλύζεται από μεταδόσεις εγχώριων και διεθνών μίντια, που καλύπτουν θέματα γύρω από τους αθλητές και τη διοργάνωση, καθώς θεωρείται μια γιορτή που συνδυάζει τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και την ποπ κουλτούρα, ενώ ανεπίσημα έχει καθιερωθεί ως εθνική αργία που ενώνει το έθνος.

Στο πέρασμα του χρόνου, ο τελικός του Super Bowl από αθλητικό γεγονός εξελίχθηκε σε ένα τηλεοπτικό φαινόμενο της σύγχρονης ποπ κουλτούρας εξαιτίας του μουσικού προγράμματος που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Μέσα στα 12-14 λεπτά που μεσολαβούν, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχουν εμφανιστεί, από τον Μάικλ Τζάκσον και τον Πρινς μέχρι τη Σακίρα και την Τζένιφερ Λόπεζ, με εντυπωσιακές χορογραφίες και άλλα οπτικά εφέ, σε ένα halftime σόου που έχει τη λάμψη μιας μουσικοχορευτικής υπερπαραγωγής. Χωρίς να λείπουν φυσικά τα ευτράπελα και οι αμήχανες στιγμές, όπως για παράδειγμα, το 2004, όταν όλος ο κόσμος μιλούσε για την κοινή εμφάνιση των Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Τζάνετ Τζάκσον, και το ατύχημα στη σκηνή που έφερε τη δημοφιλή τραγουδίστρια σε δύσκολη θέση. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ