Μουσικη

4 πιάνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βακαρέλης, Κατσαρής, Λαζαρίδης και Γουάστωρ σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ με ευφάνταστες μεταγραφές διάσημων μουσικών έργων για τέσσερα πιάνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 799
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βακαρέλης, Κατσαρής, Λαζαρίδης και Γουάστωρ

Τέσσερα πιάνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Γιάννης Βακαρέλης, Συπριέν Κατσαρής, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Αχιλλέας Γουάστωρ για τα 30 χρόνια του Μεγάρου.

Η περίφημη Εισαγωγή από τον «Ταγχόυζερ» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, το Κοντσέρτο αρ. 1 σε μι μείζονα, Η άνοιξη από τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, η «Φαντασία Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, το «Εμβατήριο Ράκοτσι» του Φραντς Λιστ και η σουίτα μπαλέτου «Αλέξης Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη σε ευφάνταστες μεταγραφές για τέσσερα πιάνα: Είναι από τα ραντεβού που δεν χάνουμε η συναυλία του δημοφιλούς κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές στις 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Μεγάρου. Όχι μόνο γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε κοσμαγάπητα έργα του συμφωνικού και οπερατικού ρεπερτορίου σε ευφάνταστες μεταγραφές για πιάνο, αλλά και γιατί επί σκηνής θα συναντηθούν τέσσερις εξέχοντες σολίστ: ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γιάννης Βακαρέλης, ο πιανίστας και συνθέτης Συπριέν Κατσαρής, ο συνθέτης και παιδαγωγός Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και ο πολύπλευρος Αχιλλέας Γουάστωρ.

Γιάννης Βακαρέλης
Γιάννης Βακαρέλης © Vangelis Patsialos

Αχιλλέας Γουάστωρ
Αχιλλέας Γουάστωρ

Τη βραδιά κλείνει το «Μπολερό» του Μωρίς Ραβέλ (σε μεταγραφή του Ζακ Ντριγιόν), που χορογράφησε με μινιμαλιστική και ταυτόχρονα ρομαντική διάθεση ο Κωνσταντίνος Ρήγος για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μια υπόμνηση: Το «μπολέρο» ήταν αρχικά ένας δραματικός και τεχνικά απαιτητικός χορός της Ισπανίας του 18ου αιώνα, με καστανιέτες. 

Συπριέν Κατσαρής
Συπριέν Κατσαρής © Willy de Jong

Γιώργος- Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Γιώργος- Εμμανουήλ Λαζαρίδης

INFO
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 20.30.
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Εισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ