Κινηματογραφος

The Batman: Πάτινσον, Κράβιτζ και Φάρελ μιλούν στην ATHENS VOICE

Ο νέος «Μπάτμαν» σαρώνει στις αίθουσες και οι πρωταγωνιστές μιλούν για την εμπειρία της συμμετοχής τους

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζόι Κράβιτζ στην ταινία «The Batman»

The Batman: Οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζόι Κράβιτζ και Κόλιν Φάρελ μιλούν αποκλειστικά στην ATHENS VOICE για τη νέα ταινία της DC που σκηνοθετεί ο Ματ Ριβς.

Εκτός από το τρίτο καλύτερο άνοιγμα στην εποχή της πανδημίας που κατάφερε ο νέος «The Batman», πίσω μόνο από το «No way home» του Spiderman και το «No time to die» του Τζέιμς Μποντ (πάνω από 135 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ το πρώτο τριήμερο, άλλα τόσα περίπου από τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς τις αγορές Κίνας και Ρωσίας, ενώ στην Ελλάδα η ταινία έχει ξεπεράσει τα 100.000 εισιτήρια πριν κλείσει η πρώτη βδομάδα), η μεγαλύτερη επιτυχία του φιλμ είναι πως μπόρεσε να αναμετρηθεί στα ίσα με το ιερό τοτέμ του Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος στη δική του τριλογία ευστόχησε να δώσει στον ήρωα της Γκόθαμ Σίτι ένα περισσότερο σκοτεινό τόνο σε συνδυασμό με μια χροιά ρεαλισμού.

Ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς μοιάζει να πάτησε στα παραπάνω συστατικά, αλλά πήγε την ιστορία ακόμη πιο πέρα. Ή πιο σωστά, την έφερε στην πηγή της γέννησης του ήρωα των Detective Comics. Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο Μπάτμαν στο κοινό ως κόμικ ήρωας τον Μάιο του 1939 (τεύχος 27 του Detective Comics) ήταν σχεδιασμένος σαν ένας ντετέκτιβ που επιλύει δύσκολους αστυνομικούς γρίφους. Έτσι τον συναντάμε και στη νέα ταινία.

Στην κριτική μας για το φιλμ γράψαμε: «Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή που υπερβαίνει ο Ματ Ριβς σε σχέση με τους υπόλοιπους κινηματογραφικούς "Batmen" του παρελθόντος και ειδικά εκείνον του Κρίστοφερ Νόλαν… Η προσέγγιση του ανθρώπινου χαρακτήρα πίσω από τον μύθο του υπερήρωα οδηγεί τον Ριβς σε risky ιδέες για τις αντοχές των ορίων του κόμικ σύμπαντος που θα προκαλέσουν την αντίδραση των φαν του "Μπάτμαν". Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι λάτρεις της κομιξάδικης πραγματικότητας θα νιώσουν αμήχανα μπροστά στο υβρίδιο υπερηρωικής περιπέτειας και νουάρ αισθητικής (για πρώτη φορά παρακολουθούμε τον Μπάτμαν σε ρόλο ντετέκτιβ) κι είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι οι υπόλοιποι, η πιο ουδέτερη μάζα των σινεφίλ δηλαδή, μάλλον θα το απολαύσουν». Τελικά την ταινία τη λάτρεψαν και οι μεν και οι δε, αφού η ταινία αρέσει σε όλους και αποσπά διθυραμβικά σχόλια στα μέσα μαζικής δικτύωσης. 

Για την εμπειρία της συμμετοχής τους στο νέο και απρόβλεπτο «Batman» ο Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο ενός κυριολεκτικά διαλυμένου Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν, η Ζόι Κράβιτζ ως σέξι Catwoman, και ο αγνώριστος Πιγκουίνος του Κόλιν Φάρελ μιλούν στα αποκλειστικά βίντεο που σας παραθέτουμε.

Οι τρεις ηθοποιοί εντοπίζουν την επιτυχία του φιλμ στο να συνδέσει υποδειγματικά την καθαρή ψυχαγωγία με τη δηκτική πολιτική ματιά και την ψυχαναλυτική ανάλυση, ενώ Πάτινσον και Κράβιτζ στέκονται ιδιαίτερα στο κομμάτι της μεταξύ τους χημείας. Ο Κόλιν Φάρελ, από την άλλη, εστιάζει στη χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία της μεταμόρφωσής του σε έναν γκάνγκστερ που ακόμη δεν έχει μετατραπεί σε τέρας και δηλώνει πως ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν ιδιαίτερα απελευθερωτικός.

The Batman: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζόι Κράβιτζ και Κόλιν Φάρελ μιλούν αποκλειστικά στην ATHENS VOICE

The Batman | Ρόμπερτ Πάτινσον (EPK Soundbites)

The Batman | Ζόι Κράβιτς (EPK Soundbites)

The Batman | Κόλιν Φάρελ (EPK Soundbites)


Η ταινία «The Batman» κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ