Κινηματογραφος

«Titane»: μια φοβερά παραληρηματική ταινία τρόμου

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας σοκάρει αλλά και αν μείνεις μαζί του θα σε ανταμείψει

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Titane»: μια φοβερά παραληρηματική ταινία τρόμου

Τι Να Δω Σήμερα: "Titane" της Ζουλιά Ντικουρνό - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Καθώς συνεχίζεται η κινηματογραφική εβδομάδα, δημιουργείται αναπόφευκτα ένας ευχάριστος προβληματισμός αφού αυτή τη στιγμή έχεις την ευκαιρία να δεις στη μεγάλη οθόνη φίλε σινεφίλ, αρκετές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες τις χρονιάς. Χωρίς στρες και με το μαλακό, αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, εμείς προτείνουμε να αρχίσεις από τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, που επιτέλους από την Τετάρτη 27/10, προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας. Μία ταινία που έχει διχάσει κοινό και κριτικούς και που έχει σοκάρει τα μάτια μας όσο καμία τα τελευταία χρόνια. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό.

«Titane»: μια φοβερά παραληρηματική ταινία τρόμου

Η βλοσυρή Αλεξιά (Αγκάτ Ρουσέλ) είναι μια στρίπερ και κατά συρροή δολοφόνος, η οποία κουβαλάει στο κρανίο της μια πλάκα τιτανίου, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που υπέστη σε μικρή ηλικία. Για να αποφύγει τη σύλληψη, υποδύεται τον Αντριάν, ένα αγόρι υπό εξαφάνιση. Κόβοντας τα μαλλιά της, σπάζοντας τη μύτη της και καλύπτοντας το στήθος της, βρίσκει καταφύγιο (από όλες τις απόψεις) υπό την προστασία του πατέρα του Αντριάν, Βενσάν (Βενσάν Λιντόν), ενός μυώδους και ταυτόχρονα τρυφερού αρχιπυροσβέστη.

«Titane»: μια φοβερά παραληρηματική ταινία τρόμου

Πολλοί χαρακτηρίζουν τη δουλειά της Ντικουρνό τερατώδη και στην καλύτερη περίπτωση αηδιαστική, ενώ δεν έλειψαν τα επιληπτικά επεισόδια και οι λιποθυμίες στην πρώτη προβολή της ταινίας στην Ελλάδα. Κόσμος αφήνει την αίθουσα και την ταινία στη μέση, ενώ φίλοι μας, μας ζήτησαν τα ρέστα γιατί τους στείλαμε να τη δουν (#truestory). Η αλήθεια είναι πως αν ξεπεράσεις τα πρώτα είκοσι λεπτά χωρίς να πεις από μέσα σου «θέλω τη μαμά μου», τότε είσαι ασφαλής. Κι αν μείνεις μαζί με την ταινία, αυτή θα σε ανταμείψει. Το δεύτερο μισό, μοιάζει περισσότερο με μελόδραμα πάνω στην έλλειψη εμπιστοσύνη και τον εσωτερικό ψυχικό πόνο που βιώνει το άτομο το οποίο αντιλαμβάνεται πόσο εύθραυστο είναι, μετά από το σοκ ενός σοβαρού σωματικού τραυματισμού. Πάντως οι παραπάνω αντιδράσεις είναι μάλλον υπερβολικές. Η ιστορία της Ντικουρνό δεν είναι το πιο άγριο θέαμα που έχουμε δει στον κινηματογράφο, ωστόσο κάνει σίγουρα μια τίμια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα σε ποια άλλη ταινία έχεις δει μια γυναίκα να κάνει σεξ με μια Κάντιλακ; Μια προκλητική και φοβερά παραληρηματική ταινία τρόμου με σκηνές ακραίας βίας και αρκετής διαστροφής, που θα σε κάνει να βουλιάξεις στο κάθισμά σου.

«Titane»: μια φοβερά παραληρηματική ταινία τρόμου

Η ταινία «Titane» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 27/10 από το Cinobo.

TITANE Trailer (2021)

Titane
Γαλλία, 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Τρόμου / Επιστημονικής Φαντασίας, 108’
Σκηνοθεσία: Ζουλιά Ντικουρνό
Σενάριο: Ζουλιά Ντικουρνό
Πρωταγωνιστούν: Αγκάτ Ρουσέλ, Βενσάν Λιντόν, Γκαράνς Μαριγιέ, Λαΐς Σαλαμέ, Μπερτράν Μπονελό

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ