Visual Browsing
couple reading
ΤΕΥΧΟΣ 734

Τέσσερις ερωτικές ιστορίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Άλλες συγκινητικές, κάποτε μελαγχολικές, κάποιες φορές με χιούμορ και σε κάθε περίπτωση ανθρώπινες
© Toa Heftiba on Unsplash
Τέσσερις προτάσεις ανάγνωσης από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και Bell με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

bell antonioy
«Μετά τα δάκρυα του πάθους», Έλενα Αντωνίου (εκδ. Bell)
Ο Ανδρέας και η Λυδία έζησαν το πάθος, πλήρωσαν το τίμημα των επιλογών τους, βίωσαν τον απόλυτο έρωτα και τον πόνο σε όλη του τη διάσταση, παρασύρθηκαν από τα ψέματα και τις ίντριγκες και βυθίστηκαν στα λάθη. Η αγάπη τους όμως ήταν πιο δυνατή, η ιστορία τους αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό και «Τα δάκρυα του πάθους» έγιναν bestseller από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους τον προηγούμενο Νοέμβριο. Τώρα, η Έλενα Αντωνίου παρουσιάζει τη συγκλονιστική συνέχεια της ιστορίας του ζευγαριού. Όταν, όμως, άγνωστοι εχθροί διεκδικούν μερίδιο από την ευτυχία τους, πόσο γρήγορα μπορεί να σβήσει η φλόγα του πάθους και πόσο εύκολα να χαθεί ένας έρωτας που έμοιαζε ανίκητος;


bell Carole matthews
«Μαθήματα ευτυχίας», Carole Matthews
(μτφ. Μαρία Παπανδρέου, εκδ. Bell)
Η 38χρονη Μόλι ζει στο Αγρόκτημα Ελπίδα και το έχει μετατρέψει σε ένα εναλλακτικό σχολείο για παιδιά που χρειάζονται ένα είδος εκπαίδευσης έξω από τα συνηθισμένα. Όταν ο κομψός και πετυχημένος Σέλμπι Ντέικερ φέρνει στο σχολείο της τον γιο του τον Λούκας, η Μόλι δεν εντυπωσιάζεται. Όμως ο Λούκας είναι απόμακρος και η Μόλι δεν αργεί να καταλάβει ότι η περίπτωσή του δεν είναι τόσο απλή όσο νόμιζε. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι ο μπαμπάς του αποδεικνύεται επικίνδυνα γοητευτικός... Γραμμένο με το χαρακτηριστικό καυστικό χιούμορ της Matthews, το «Μαθήματα ευτυχίας» είναι μια ιστορία που θα σας μάθει το κόλπο της ευτυχίας και τον τρόπο να τη βρίσκετε στα απλά, καθημερινά πράγματα.
metaixmio André Aciman
«Έλα να με βρεις», André Aciman
(μτφ. Νίκος Α. Μάντης, εκδ. Μεταίχμιο)
Η συνέχεια του εμβληματικού μυθιστορήματος «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» αποτελεί μια συγκινητική ιστορία για τις πολλές και διαφορετικές όψεις του έρωτα που προσπαθεί να δώσει απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα: Πεθαίνει ποτέ η αληθινή αγάπη; Πρωταγωνιστές και πάλι ο Έλιο και ο Όλιβερ, που τους συναντάμε χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους, σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους. Ο Έλιο σταδιοδρομεί ως πιανίστας, ο Όλιβερ, οικογενειάρχης και καθηγητής πλέον στη Νέα Αγγλία, σκέφτεται σοβαρά ένα ταξίδι επιστροφής στην Ευρώπη. «Ένας λυρικός στοχασμός για το τέλος μιας εποχής, για την ανάγκη να ξαναζήσεις τη μαγεία του πρώτου πάθους… Συγκινητικά μελαγχολικό», έγραψαν οι New York Times.  
metaixmio stratis pashalis
«Του έρωτα και της αγάπης - Ποιήματα από τη Σαπφώ μέχρι τον Ρεμπώ»
(επιμέλεια Στρατής Πασχάλης, εκδ. Μεταίχμιο)
Ο βραβευμένος ποιητής επιλέγει και μεταφράζει «ποιήματα για τον έρωτα και την αγάπη. Ποιήματα του παλιού καιρού σαν το μεστό βαθυκόκκινο κρασί. Από την αρχαϊκή εποχή μέχρι τους καιρούς μας. Από τη Σαπφώ μέχρι τον Ρεμπώ. Από διάσημους και άσημους ποιητές. Ο έρωτας στην πιο πλατιά του μορφή. Η αγάπη στην πιο βαθιά εκδοχή της. Έρωτας άντρα και γυναίκας, έρωτας της φιλίας, αγάπη για τον άλλον, αγάπη για το άλλο μας μισό. Πόθοι, απολαύσεις, ηδονές και μετά το τίμημα οδυνηρό μα ευλογημένο. Δέσιμο, δόσιμο, μοίρασμα, και μετά το ματωμένο ρήγμα της απώλειας. Όλα ταγμένα στο πλευρό του αγαθού. Όλα βγαλμένα απ’ την αίσθηση του καημού και της χαρμολύπης».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5