Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 455

«Διάλειμμα» για Street Art

«Διάλειμμα» για Street Art
Κορυφαίοι street artist διεθνούς κύρους διαλέγουν την Αθήνα για το εικαστικό τους «διάλειμμα»
  • A-
  • A+
0
«Ιntermission» από τον Γιώργο Μπενία

Κορυφαίοι street artist διεθνούς κύρους διαλέγουν την Αθήνα για να κάνουν το εικαστικό τους «διάλειμμα» καλεσμένοι από Έλληνες συναδέλφους τους. Δεν χάνουμε αυτή τη μοναδική συνάντηση στο Θησείο.

Μια πολύ καλή ευκαιρία να δείτε από κοντά έργα κορυφαίων διεθνών street artists θα δώσει η έκθεση με τίτλο «Ιntermission», που επιμελείται ο Γιώργος Μπενίας και ξεκινά την Τρίτη 5/11. Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης, ο b. και τα μέλη των GPO crew (Taxis, Stupid Greg, Hard, Apple και Tales) προσκαλούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους καλλιτέχνες Paul Insect και Bast, Westin Shook και Romon Kimin Yang σε μια ομαδική έκθεση στο βιομηχανικό κτίριο «Thission Lofts». Την ονομάζουν «Intermission» (διάλειμμα) γιατί αυτή η έννοια καθορίζει τη θέση μας στο παρόν σε σχέση με το παρελθόν και το μέλλον. Με έναυσμα την ιδέα του διαλείμματος, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που σχολιάζουν τη σύγχρονη αστική ζωή και τις σχέσεις εξουσίας που κυριαρχούν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η έκθεση συνδυάζει διαφορετικές γενιές και τάσεις καλλιτεχνών που έχουν εξελιχθεί στο χώρο της street art, αλλά και στο ευρύτερο πεδίο των εικαστικών τεχνών. Οι συμμετέχοντες καλούν τους θεατές για ένα «διάλειμμα» από την καθημερινή ρουτίνα και τους παροτρύνουν να αναπτύξουν συζητήσεις για τη θέση της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία. Ποιοι είναι οι ξένοι φιλοξενούμενοι; Γνωρίστε τους:

n

Έργο του b.

Σχετικα
Ο Γιάννης Μίχας μας ταξιδεύει με τα πολύχρωμα καράβια του
Ο Γιάννης Μίχας μας ταξιδεύει με τα πολύχρωμα καράβια του

Ο Paul Insect, Βρετανός street artist, έγινε γνωστός το 2007 με την προσωπική του έκθεση «Bullion» στο Λονδίνο και τη συνεργασία του με το γνωστό καλλιτέχνη Banksy στο φεστιβάλ Cans. Ο Damien Hirst δηλώνει φαν της δουλειάς του και έχει επισκεφτεί επανειλημμένα τις εκθέσεις του.

O Ryan Westin Shook, γνωστός με το ψευδώνυμο «Saber», έρχεται από το Los Angeles, είναι καλλιτέχνης της τέχνης του δρόμου και τοιχογράφος. Μάλιστα η τοιχογραφία που έκανε ζωγραφίζοντας την αμερικάνικη σημαία με αφορμή το πρόγραμμα Υγείας στην Αμερική προκάλεσε θόρυβο.

Ο Romon Kimin Yang, πιο γνωστός με το ψευδώνυμο «Rostarr», είναι ένας πολυεπίπεδος καλλιτέχνης, ζωγράφος, καλλιγράφος και σκηνοθέτης που ζει και δουλεύει στο Μπρούκλιν. Τα τελευταία 15 χρόνια έγινε διάσημος για τους πολύχρωμους πολυμορφικούς πίνακές του και τους τοτεμικούς εικονογραφικούς χαρακτήρες του. Έχει δουλέψει για πολλές εταιρείες κι έχει βραβευτεί για τη δουλειά του, ενώ έργα του έχουν εκτεθεί στο ΜΟΜΑ.

Σχετικα
Μία συναρπαστική έκθεση τέχνης στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας
Μία συναρπαστική έκθεση τέχνης στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας

n

Vasmoulakis, Kiss The Boys And Make Them Die

Ο Bast, γεννημένος στο Μπρούκλιν, είναι εδώ και μία δεκαπενταετία μέλος της ομάδας των κορυφαίων street artists σε Ευρώπη και Αμερική. Θεωρείται ο πιο αυθεντικός Αμερικάνος καλλιτέχνης της street art, αντάξιος του Χέρινγκ και Μπασκιά για τη δική του γενιά. Toν κατάλογο της πρώτης ατομικής του έκθεσης το 2004 έχει προλογίσει ο φίλος του Banksy. To περασμένο καλοκαίρι συνεργάστηκε με τον Marc Jacobs δίνοντας τα σχέδια του στην ανδρική κολεξιόν του Οίκου, καθώς και με τη Γαλλίδα σχεδιάστρια Agnes b. για μια σειρά ρούχων. Το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας μας είναι δικό του σχέδιο το οποίο μας έστειλε.

n


ΙΝFΟ

Βιομηχανικό κτίριο «Thission lofts», 5-8/11 (Πειραιώς 123, Κάτω Πετράλωνα)


Kεντρική Φωτό: Paul Insect, Death Of Consumption

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Collectanea
Collectanea
Deree - The American College of Greece
22.02.2020
Collectanea
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5