1821 Digital Gallery

Η απάντηση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Η απάντηση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
© EUROKINISSI
Η ανακοίνωση - απάντηση του ΙΜΕ σε δημοσιεύματα σχετικά με το IEKEM και το Φεστιβάλ Αθηνών
  • A-
  • A+
0
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού απαντάει σε δημοσιεύματα σχετικά με το IEKEM και το Φεστιβάλ Αθηνών

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το ΙΕΚΕΜ και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων-ΙΕΚΕΜ αποτελεί νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συστάθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, όπως αυτές προβλέπονται στο καταστατικό του, δραστηριοτήτων που προάγουν τον πολιτισμό και τις τέχνες, το ΙΕΚΕΜ, κάνοντας χρήση της δυνατότητας του να προχωρά σε πολιτιστικές συνέργειες, παραχώρησε για βραχύ χρονικό διάστημα στην εταιρεία παραγωγής Μουσικών και Θεατρικών παραστάσεων "Wise Life Activities", και, μάλιστα, έναντι συμβολικού τιμήματος, υπαίθριο χώρο, με στόχο τη λειτουργία drive-in κινηματογράφου και stand up comedy με αξιόλογους Έλληνες ηθοποιούς. Η παραχώρηση αυτή έγινε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πολιτιστικής διεξόδου σε κοινό και καλλιτέχνες στην εξαιρετικά δύσκολη για τον πολιτισμό εποχή που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Σχετικα
Ουρανία Εφραίμογλου: Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου η κηδεία της
Ουρανία Εφραίμογλου: Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου η κηδεία της

2. Ο συγκεκριμένος υπαίθριος χώρος βρίσκεται εκτός των κεντρικών  εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, και, μάλιστα, σε παρακείμενο οικόπεδο, όπισθεν της οδού Πειραιώς 254. 

3.Οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την Ανώνυμη Εταιρεία Ελληνικό Φεστιβάλ, από την οποία προήλθαν και οι καταγγελίες για ηχητική όχληση, βρίσκονται στην οδό Πειραιώς 260. Μεταξύ των δύο χώρων παρεμβάλλονται οι εκτενείς  εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών. Ως εκ τούτου, είναι πρόδηλο ότι οι δύο χώροι δεν γειτνιάζουν, αλλά, αντίθετα, βρίσκονται σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα την μείωση στο ελάχιστο της πιθανότητας όχλησης εκατέρωθεν.  Μάλιστα, κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις ήχου και τα αποτελέσματα τους ήταν εντός των προβλεπόμενων και επιτρεπτών κατά νόμο ορίων.

4. Τόσο ο χώρος, όσο και η εταιρεία Wise Life Activities λειτουργούν νόμιμα, τηρώντας το σύνολο των τεχνικών προδιαγραφών που προβλέπονται στις περιπτώσεις διοργάνωσης υπαίθριων εκδηλώσεων.

Σχετικα
Πέθανε η Ουρανία Εφραίμογλου
Πέθανε η Ουρανία Εφραίμογλου

5. Αναφορικά με το νομικό καθεστώς του ΙΕΚΕΜ, αξίζει να σημειωθεί πως συστάθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ουδεμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση έχει λάβει έως σήμερα.

Σε μία εποχή που ο καλλιτεχνικός χώρος έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα, προκαλεί απορία, έκπληξη, αλλά και πικρία η υιοθέτηση και αναπαραγωγή, χωρίς πρότερο έλεγχο της αλήθειας, αβάσιμων και κακόβουλων καταγγελιών δια των οποίων επιχειρείται να τρωθεί η εικόνα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του ενάντια του οιουδήποτε επιχειρεί να απομειώσει το κύρος του και να διαστρέψει την καθαρότητα της διαδρομής και της πορείας του, εδώ και δεκαετίες, με αβάσιμες και έωλες καταγγελίες που εξυπηρετούν αλλότριες σκοπιμότητες. 

Με εκτίμηση,

Διευθύντρια Επικοινωνίας ΙΜΕ

Αννίτα Βορεάδου».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5