karathanos.jpg

Δημήτρης Καραθάνος

O Δημήτρης Καραθάνος αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2002. Εργάζεται στην Athens Voice από το 2005. Παίζει ροκ εν ρολ και κυκλοφορεί δίσκους με τους Dread Astaire, τρέχει μαραθωνίους και διαβάζει πολύ, προπάντων John le Carré. Ζει στη Θεσσαλονίκη. twitter: @dkarathanos

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

24831-58234.jpg
Ανέκδοτο διήγημα του F.Scott Fitzgerald αποκαλύπτει το «New Yorker». Διαβάστε το εδώ

Το διήγημα, έκτασης 1.174 λέξεων και τιτλοφορημένο «Thank You For The Light», βρέθηκε ανάμεσα σε έγγραφα του Φιτζέραλντ από τα εγγόνια του και κατόπιν έφτασε στα χέρια του μελετητή και επιμελητή του συγγραφέα, Τζέιμς Γουέστ. Το γεγονός που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ο Φιτζέραλντ είχε προσφέρει το διήγημα στο «New Yorker» το 1936, τέσσερα χρόνια πριν τον θάνατό του, ωστόσο απορρίφθηκε με την ακόλουθη αιτιολογία:

24821-58221.jpg
Καλύτερο φιλμ όλων των εποχών το Vertigo;

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από το χθεσινό δημοψήφισμα του Βρετανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, το οποίο διεξάγεται άπαξ ανά δεκαετία και αποτελεί έναν από τους υψηλότερου πρεστίζ θεσμούς του σινεμά. Με αυτή του τη διάκριση, το «Vertigo» κατάφερε να τερματίσει την παντοκρατορία του «Πολίτη Κέιν», που μονοπωλεί την κορυφή της λίστας από το 1952, από τότε δηλαδή που θεσπίστηκε η έρευνα του BFI.

24800-58188.jpg
Braveheart ο Παναθηναϊκός στη Σκωτία, ανεκδιήγητοι οι Παναθηναϊκοί στην Αθήνα

 Εδώ η τυπική αθλητικογραφική ορολογία επιβάλλει να γράψουμε ότι «η ρεβάνς της Αθήνας θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα». Σοβαρά πάντως, κανείς δεν ίδρωσε μπροστά στον δέκτη του εχθές το βράδυ, ήταν επόμενο από τη στιγμή της κλήρωσης ότι μια αντίπαλος του επιπέδου της Μάδεργουελ δεν ενέπιπτε επ’ ουδενί σε υποψηφιότητα για πρόκληση γκέλας.

24737-58085.jpg
Εξαγοράζει η Apple μερίδιο του Τwitter;

Όσοι δέχτηκαν απροβλημάτιστα τους ισχυρισμούς άρθρου των New York Times με ημερομηνία 27 Ιουλίου, το οποίο αναπαρήχθη ευρέως, περί ενδεχόμενης εξαγοράς ποσοστού των μετοχών του Twitter από την Apple, θα ήταν χρήσιμο να επιφυλαχθούν.