karathanos.jpg

Δημήτρης Καραθάνος

O Δημήτρης Καραθάνος αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2002. Εργάζεται στην Athens Voice από το 2005. Παίζει ροκ εν ρολ και κυκλοφορεί δίσκους με τους Dread Astaire, τρέχει μαραθωνίους και διαβάζει πολύ, προπάντων John le Carré. Ζει στη Θεσσαλονίκη. twitter: @dkarathanos

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

24871-58305.jpg
Θρίαμβος της θέλησης στο τρίαθλο γυναικών με νίκη στο photo finish

Δυο ώρες λυσσαλέας μάχης στήθος με στήθος σε ένα από τα πιο σύνθετα και επίπονα σπορ επί γης δε στάθηκαν αρκετές για να παγιώσουν το προβάδισμα της μιας επί της άλλης στον αγώνα του τριάθλου γυναικών. Τελικά, έπειτα από ένα εξουθενωτικό μενού που περιλάμβανε 1500 μέτρα κολύμβησης, 43 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 10 χιλιόμετρα τρεξίματος, η Nicola Spirig και η Lisa Norden χρειάστηκαν τη συνδρομή του photo finish για να πληροφορηθούν ποια από τις δυο τους θα γινόταν η κάτοχος του χρυσού.

24863-58298.jpg
Κλιντ Ίστγουντ υπέρ Ρόμνεϊ στην προεδρική κούρσα

«Πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση», δήλωσε εχθές το βράδυ στο Associated Press ο σκηνοθέτης, στο περιθώριο εκδήλωσης συγκέντρωσης χρηματικών δωρεών προς όφελος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Σαν Βάλεϊ. Περίπου 325 άτομα πλήρωσαν ποσά που έφταναν τα 25.000 δολάρια για να παραβρεθούν στο γκαλά του ομίλου, του οποίου ο Ίστγουντ τελεί πρόεδρος εκ περιτροπής.

24851-58270.jpg
Στρατηγοί απολύονται καθώς αρκουδάκια παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας (video)

Δυο στρατηγοί απολύθηκαν και ισάριθμοι άνθρωποι συνελήφθησαν ως συνέπεια του θερμού επεισοδίου που προκλήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν εκατοντάδες λούτρινα αρκουδάκια βομβάρδισαν από αέρος το Μινσκ, προκαλώντας τη μήνη του προέδρου της χώρας στη θέα μιας τόσο ιλαρής εισβολής. Οι χνουδωτοί αλεξιπτωτιστές ήταν εξοπλισμένοι με χαρτονένια πικέτα που ανέγραφαν σλόγκαν του τύπου «Ελευθερία λόγου τώρα». Ενώ οι πιλότοι του αεροσκάφους, μισθωμένοι από σουηδικό διαφημιστικό πρακτορείο, φορούσαν επίσης αρκουδένιες μάσκες.

24848-58268.jpg
Online και σε λειτουργία το site του Θ. Πάγκαλου, mazi-ta-fagame

Ανέβηκε στο δίκτυο εχθές, και συγκέντρωσε τέτοιο φόρτο επισκέψεων, ώστε να καταρρεύσει για αρκετές ώρες. Το σάιτ του Θεόδωρου Πάγκαλου, mazi-ta-fagame, λειτουργεί πλέον απρόσκοπτα. «Στείλτε τη δική σας ιστορία που τεκμηριώνει το “τα φάγαμε όλοι μαζί”», παρότρυνε προ ημερών τους ακόλουθούς του ο πρώην υπουργός μέσα από τη σελίδα του στο twitter.