Tip of the day

Πού θα βρεις το τσουρέκι με αυγό Murano;

Αφράτο, μοσχομυριστό και μουράτο

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις το τσουρέκι με αυγό Murano;

Η Kora συνεργάζεται με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ψωμά για να φτιάξει ένα τσουρέκι με ένα αυγό Murano στο κέντρο του

Όλοι έχουμε μεγαλώσει με το τσουρέκι-κουλούρα. Ξέρετε ποιο. Αυτό με το κόκκινο αυγό ακριβώς στη μέση του. Ε, αυτή ακριβώς την ιδέα η Kora, το new age bakery του Κολωνακίου, αποφάσισε να την εξελίξει όσο δεν φαντάζεσαι. Στο Katerina Psoma x KORA Murano Tsoureki, αντί για το πατροπαράδοτο κόκκινο αυγό, βρίσκουμε ένα αυγό… Murano! Ναι, μάλιστα.

Για να το πετύχει αυτό, η Kora συνεργάστηκε με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ψωμά. Διαβάζουμε στο site της Kora: «Η Κατερίνα ταξίδεψε στη Βενετία αυτή την άνοιξη και συνεργάστηκε με τεχνίτες για να δημιουργήσει μοναδικά αυγά Pestaccio, τα οποία φτιάχνονταν από υαλουργούς από την αρχαιότητα λιώνοντας γυαλί γύρω από μια πολύ καυτή ράβδο. Κατασκευάζονταν παραδοσιακά στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, όταν  οι υαλουργοί χρησιμοποιούσαν τα υπόλοιπα θραύσματα άλλων έργων για να δημιουργήσουν ένα όμορφο μωσαϊκό και να χρησιμοποιήσουν κάθε κομμάτι γυαλιού».

Αυτό το αυγό, λοιπόν, φωλιάζει μέσα στο μοσχομυριστό τσουρέκι της Kora και γίνεται ένα υπέροχο πασχαλινό δώρο για τους αγαπημένους σου. Κυκλοφορεί δε σε τρία χρώματα: μπλε του ουρανού, φλούδα πορτοκαλιού και κρέμα.

Πού θα βρεις το τσουρέκι με αυγό Murano;

Εκτός από το τσουρέκι με το αυγό Murano, στην Kora θα βρες επίσης το κλασικό τσουρέκι, σοκολατένια αυγά (τα οποία μάλιστα είναι φτιαγμένα με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου), σοκολατένια Babka, και ένα Easter Gift Bag (περιλαμβάνει τσουρέκι, χειροποίητη λαμπάδα από κερί μέλισσας και μια καρτέλα σοκολατένια αυγά). Αλλά, εδώ που τα λέμε, το τσουρέκι με αυγό Murano βάζει κάτω όλα τα υπόλοιπα. Αφράτο, μοσχομυριστό και μουράτο (συγγνώμη, δεν κρατήθηκα).

Όλα αυτά τα βρίσκεις στο κατάστημα της Kora στο Κολωνάκι, αλλά είναι επίσης διαθέσιμα και μέσω Wolt.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 2103627855, www.korabakery.com, Fb: Kora Bakery, Instagram: @korabakery

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY