Tip of the day

Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας

Και δεν είναι ζαχαροπλαστείο αλλά ένα πολύ δημοφιλές εστιατόριο

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας

Στα Άκρα στο Παγκράτι δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, τα φαγητά του μάγειρα ή τα γλυκά του ζαχαροπλάστη

Το εστιατόριο Άκρα, στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι είναι από τις πιο  hot αφίξεις της περασμένης χρονιάς, έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό και τραπέζι δύσκολα θα βρεις, κάτι που δεν μας εκπλήσσει καθόλου γιατί στο άκουσμα του και μόνο γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Και γιατί αυτό; Όχι μόνο γιατί σερβίρει καταπληκτικές γεύσεις αλλά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα εστιατόριο με εξίσου ωραία γλυκά όσο και τα πιάτα του φαγητού.

  Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας

Οι άνθρωποι πίσω από το εγχείρημα, οι φίλοι και κουμπάροι Γιάννης Λουκάκης (Μούργα, ΣυνΤροφή) και Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Ourse, Danai Beach Resort), μάγειρας ο ένας και ζαχαροπλάστης ο άλλος, είναι τα ονόματα που  εγγυώνται απόλαυση σε όλα τα στάδια της παραμονής σου εκεί. Η κουζίνα ποντάρει στην έμπνευση του μάγειρα –μεγάλη- και έχει σαν βάση τα φρέσκα βιολογικά υλικά που θα βρει καθημερινά στην αγορά, προσφέροντας πιάτα που κρατούν το ελληνικό στοιχείο απόλυτα διακριτό και μοιράζοντας απλόχερα γευστικές συγκινήσεις.

Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας

Όσον αφορά τα επιδόρπια, τα Άκρα αγγίζουν επιδόσεις φημισμένου ζαχαροπλαστείου με κορυφαία γλυκά που μένουν πραγματικά αξέχαστα και, το καλύτερο, μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι (…καταστραφήκαμε). Ένα όμως με το οποίο «φάγαμε κόλλημα» είναι η τάρτα με καραμελωμένο γάλα, σερβιρισμένη με παγωτό από βιολογικό γάλα και μέλι ελάτου από πάνω, ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα. Με άλλα λόγια μια συναρπαστική τάρτα dulce de leche, που άλλο να την περιγράφεις και άλλο να τη γεύεσαι. Είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας είτε των ήπιων γεύσεων - και λιγώνεσαι εύκολα, άρα στο άκουσμα του καραμελωμένου γάλατος ίσως αγχώνεσαι-, σου υποσχόμαστε πως θα την απολαύσεις μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Το μυστικό βρίσκεται στο μέλι και το παγωτό που εξισορροπούν την γεύση της καραμέλας και θυμίζουν με κάποιο τρόπο μια γεύση γνώριμη, μια γεύση από παιδικά χρόνια.

Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας

Η ονειρεμένη βιτρίνα με τα γλυκά και τα ψωμιά του Σπύρου Πεδιαδιτάκη σε κάνει απλά να τα θέλεις όλα, δεν είναι τυχαίο πως έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της χώρας. Τα ντελικάτα και αρωματικά του γλυκά αποτελούν το τέλειο φινάλε σε κάθε γεύμα και κερδίζουν παραπάνω πόντους όταν ξέρεις πως φτιάχνονται μόνο από ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη, χωρίς επεξεργασμένα γλυκαντικά και σκόνες, διατηρώντας έτσι «αγνότητα», θρεπτική αξία και κυρίως νοστιμιά.

Αμύντα 12, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 2107251116

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ