- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας
Και δεν είναι ζαχαροπλαστείο αλλά ένα πολύ δημοφιλές εστιατόριο
Στα Άκρα στο Παγκράτι δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, τα φαγητά του μάγειρα ή τα γλυκά του ζαχαροπλάστη
Το εστιατόριο Άκρα, στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι είναι από τις πιο hot αφίξεις της περασμένης χρονιάς, έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό και τραπέζι δύσκολα θα βρεις, κάτι που δεν μας εκπλήσσει καθόλου γιατί στο άκουσμα του και μόνο γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Και γιατί αυτό; Όχι μόνο γιατί σερβίρει καταπληκτικές γεύσεις αλλά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα εστιατόριο με εξίσου ωραία γλυκά όσο και τα πιάτα του φαγητού.
Οι άνθρωποι πίσω από το εγχείρημα, οι φίλοι και κουμπάροι Γιάννης Λουκάκης (Μούργα, ΣυνΤροφή) και Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Ourse, Danai Beach Resort), μάγειρας ο ένας και ζαχαροπλάστης ο άλλος, είναι τα ονόματα που εγγυώνται απόλαυση σε όλα τα στάδια της παραμονής σου εκεί. Η κουζίνα ποντάρει στην έμπνευση του μάγειρα –μεγάλη- και έχει σαν βάση τα φρέσκα βιολογικά υλικά που θα βρει καθημερινά στην αγορά, προσφέροντας πιάτα που κρατούν το ελληνικό στοιχείο απόλυτα διακριτό και μοιράζοντας απλόχερα γευστικές συγκινήσεις.
Όσον αφορά τα επιδόρπια, τα Άκρα αγγίζουν επιδόσεις φημισμένου ζαχαροπλαστείου με κορυφαία γλυκά που μένουν πραγματικά αξέχαστα και, το καλύτερο, μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι (…καταστραφήκαμε). Ένα όμως με το οποίο «φάγαμε κόλλημα» είναι η τάρτα με καραμελωμένο γάλα, σερβιρισμένη με παγωτό από βιολογικό γάλα και μέλι ελάτου από πάνω, ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα. Με άλλα λόγια μια συναρπαστική τάρτα dulce de leche, που άλλο να την περιγράφεις και άλλο να τη γεύεσαι. Είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας είτε των ήπιων γεύσεων - και λιγώνεσαι εύκολα, άρα στο άκουσμα του καραμελωμένου γάλατος ίσως αγχώνεσαι-, σου υποσχόμαστε πως θα την απολαύσεις μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Το μυστικό βρίσκεται στο μέλι και το παγωτό που εξισορροπούν την γεύση της καραμέλας και θυμίζουν με κάποιο τρόπο μια γεύση γνώριμη, μια γεύση από παιδικά χρόνια.
Η ονειρεμένη βιτρίνα με τα γλυκά και τα ψωμιά του Σπύρου Πεδιαδιτάκη σε κάνει απλά να τα θέλεις όλα, δεν είναι τυχαίο πως έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της χώρας. Τα ντελικάτα και αρωματικά του γλυκά αποτελούν το τέλειο φινάλε σε κάθε γεύμα και κερδίζουν παραπάνω πόντους όταν ξέρεις πως φτιάχνονται μόνο από ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη, χωρίς επεξεργασμένα γλυκαντικά και σκόνες, διατηρώντας έτσι «αγνότητα», θρεπτική αξία και κυρίως νοστιμιά.
Αμύντα 12, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 2107251116
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Τα καλύτερα, πιο τραγανά και νόστιμα Spring rolls του Βόρειου Τομέα και όχι μόνον
Η Μυρτώ και ο Γιώργος σου μαθαίνουν στο εργαστήριό τους tufting και punch needle στην πιο xmas εκδοχή
Και θα πιεις και καφεδάκι ή κρασάκι
Κανένα πατατάκι δεν είναι για πέταμα, αλλά κάποια είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα.
Βόλτα πάνω σε πολύχρωμα μοτίβα και Soteur πινελιές
Είναι No1 στον κόσμο και είναι εμπνευσμένο από video games όπως το "Crimson Room" και το "QP-Shot" και από ταινίες όπως το "Saw"
Το οποίο ρολόι δεν είναι απαραίτητο να είναι τρακτέρ, ούτε πανάκριβο για να χρειάζεται επισκευή
Σ’ ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, για να τσιμπήσεις κάτι στα όχι-γρήγορα
Μπορείς άνετα να πεις πως τις έφτιαξες με τα χεράκια σου
Το μέρος όπου στήνονται μπουφέδες με απεριόριστο ασιατικό φαγητό
Δύο παιδιά, μια ιδέα και ήδη δώδεκα ταξίδια με όσους γουστάρουν ραπ
Εδώ όπου θα κουρευτείς ενώ ταυτόχρονα βλέπεις μία έκθεση ζωγραφικής
Στους τοίχους τις έχει αγιογραφίες των Κόντογλου και Πελεκάση
Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει μέσα από έξι διαδραστικές ταινίες
Μαζί και όλα τα κρητικά προϊόντα που λιγουρευόμαστε εκτός Κρήτης
Μία κούρσα στο χθες στην έκθεση Ariantique Classic Cars
Ένα λιλιπούτειο μαγαζί με όλων των ειδών τις κρέμες από βιολογικές πρώτες ύλες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.