Tip of the day

Πού θα βρεις καλλυντικά αποκλειστικά από έλληνες παραγωγούς

Ένα λιλιπούτειο μαγαζί με όλων των ειδών τις κρέμες από βιολογικές πρώτες ύλες

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Που θα βρεις καλλυντικά αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς

Στο Litae στο Παγκράτι για ελληνικά vegan καλλυντικά και κρέμες

Σε έναν από τους πιο εμπορικούς και γεμάτους ζωή δρόμους της Αθήνας, εντόπισα το Litae Natural Cosmetics, ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι με τεράστια ποικιλία, ωστόσο, στα οργανικά καλλυντικά που προέρχονται αποκλειστικά από ελληνικές εταιρείες. Για την ακρίβεια, πρόκειται για βιοτεχνίες που στηρίζουν τους εγχώριους παραγωγούς, και δημιουργούν προϊόντα από μεράκι και αγάπη για τα αγνά υλικά που μας παρέχει η φύση, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον τους για τη φροντίδα του δέρματος. Γι αυτό λοιπόν, κανένα από τα προϊόντας περιποίησης στο μαγαζί, δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα ενώ υποστηρίζουν και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Είναι αυτό που λέμε vegan, και συμβαδίζει πολύ με την τάση της εποχής, όπου τα υπερβολικά επεξεργασμένα και χημικά παράγωγα στη βιομηχανία των δερμοκαλλυντικών περιορίζονται σε σχέση με το παρελθόν.

Litae

Για την περιποίηση του προσώπου για παράδειγμα, μπορεί να βρει κανείς στο μαγαζί,  από μάσκες με ζάχαρη, μέχρι καθαριστικά με μαστίχα, περγαμόντο, χαμομήλι, τριαντάφυλλο, κρέμες με γάλα γαϊδούρας ή με αλόη, φυσικά σφουγγάρια όπως το θαλάσσιο σφουγγάρι ή χειροποίητα σφουγγάρια από την Σαντορίνη, σφουγγάρια από τις φυσικές ίνες του φυτού konjac σε συνδυασμό με ηφαιστειακό νερό λα και ενυδατικά σπρέι με πορτοκάλι.

Για το σώμα σημείωσα μια μεγάλη ποικιλία από κρέμες, και ξεχώρισα το σκραμπ με καφέ, την θρεπτική μους με γιασεμί που κάνει για χέρια και πόδια αλλά και τα αποσμητικά χωρίς χημικά που αντιμετωπίζουν τις οσμές με λεβάντα κι ευκάλυπτο.

Και για τα μαλλιά ακόμα, βρήκα μια εξίσου πλούσια γκάμα από προϊόντα, σαμπουάν με εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια με παρθένο ελαιόλαδο και πρωτεΐνες σιταριού, λάδια μαλλιών με θυμάρι μέχρι και ορούς ανάπτυξης βλεφαρίδων και φρυδιών με βιολογικό καστορέλαιο.

Litae

Χρεμωνίδου 43, Παγκράτι, 210 75 15 155

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ