Tip of the day

Το πιο ζεστό μπαρ για να πιεις σοκολάτα στο Χαλάνδρι

Εδώ όπου θα βρεις μία από τις καλύτερες σοκολάτες της περιοχής

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
White Monkey

Στο “White monkey cocktail bar”, στο Χαλάνδρι, ήπιαμε μία από τις καλύτερες σοκολάτες  

Στο Χαλάνδρι τα καφέ μπαρ είναι πέντε τον παρά, το ένα δίπλα στο άλλο, συχνά το ένα καλύτερο από το άλλο. Δηλαδή για να συναντηθείς με φιλικό σου άτομο για καφέ ή ποτό, μπορείς να συζητάς μια ώρα – το Χαλάνδρι είναι το (όχι πολύ) νέο Παγκράτι πια. Γίνεται χαμός από μαγαζιά, ψώνια, κόσμο, καφέδες, ποτά και βαβούρα γενικότερα, σα να βρίσκεσαι σε πόλη που ανθεί, ευημερεί και λουλουδίζει ασύστολα.

Στο “White monkey cocktail bar” έχω ξαναπάει καλοκαίρι, κάτι βράδια με αυτόν τον γλυκό αθηναϊκό καιρό του Ιουνίου που σε κάνει να απλώνεσαι στους πεζόδρομους και να περνάς ώρες λέγοντας αμπελοφιλοσοφίες. Επειδή δεν έχει πια τραπεζάκια έξω, μπερδεύτηκα στην αρχή, δεν είμαι και κάθε μέρα στο Χαλάνδρι, μου φάνηκε πολύ διαφορετικό στη «μέσα», χειμωνιάτικη εκδοχή του, το «White monkey».

Αλλά είναι ωραίο, κόζυ, με τη σωστή μουσική που την ακούς χαμογελώντας… κι επειδή η συνάντηση ήτανε μεσημέρι Σαββάτου, η χαμογελαστή μουσική ήτανε στη σωστή ένταση. Δεν ξέρω πώς τα έχουμε καταφέρει οι ξενερουάρ και πηγαίνουμε σε κοκτέιλ μπαρ για ζεστή σοκολάτα, τα διάφορα φιλικά μου άτομα και εγώ: όχι ότι δεν πίνουμε κοκτέιλ, πίνουμε, απλώς… προτιμάμε την ημέρα από τη νύχτα, τελικά, όταν πρόκειται να πούμε πέντε κουβέντες. Η νύχτα έχει ακόμα περισσότερο κρύο (λέω στον εαυτό μου ότι μαζευτήκαμε από τις βραδινές εξόδους επειδή είναι χειμώνας κι ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα – κάτι λέμε όλοι στον εαυτό μας για να τον παρηγορήσουμε, που είναι τόσο ευαίσθητο και βασικά καλό άτομο…)

Τέλος πάντων το «White monkey» είναι ζεστό μέρος, με ωραία κοκτέιλ που δεν δοκιμάσαμε αλλά είναι πάνω από εκατό όπως είδα, η μπάρα είναι πλουσιοπάροχη και πολύ κινηματογραφική, τα σνακς που κυκλοφορούν γύρω γύρω δείχνουν ορεκτικά, οι άνθρωποι είναι ευχάριστοι, πελάτες και εργαζόμενοι. Και η ζεστή σοκολάτα bitter είναι σούπερ, μπορεί και η καλύτερη στο Χαλάνδρι.

“White monkey cocktailbar”, Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, 2114030070, 6972446697

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ